Birleşmiş Milletler'de Finlandiya ve Türkiye arasındaki iş birliği baş gösterince bu durum Yunanistan'ı fazlasıyla rahatsız etti. Yunanistan'ın Finlandiya'daki Büyükelçisi Georgios Ayfantis, BM çatısı altında Türkiye ile iş birliğini sürdüren Finlandiya'nın, Yunanistan'ı hayal kırıklığına uğrattığını söyledi.

BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI OLDU

Finlandiya'nın HBL gazetesine açıklama yapan Yunanistan Helsinki Büyükelçisi Georgios Ayfantis, Atina'da yer alan Yunan Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye ve Finlandiya arasındaki iş birliğini not ettiğini belirterek, Finlandiya Dışişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama yapmalarını beklediklerini söyleyerek, ülkenin Türkiye'ye karşı olan tutumunun büyük bir hayal kırıklığı olduğunu dile getirdi.

NEDEN KORUDUKLARINI ANLAYAMADIK

Türkiye ile BM çatısı altında iş birliği yapan Finlandiya'nın bu iş birliğini niçin koruduğunu anlayamadıklarını dile getiren Ayfantis, Atina'nın Fin diplomatların Türkiye'ye olan sıcak açıklamalarına bir hayli şaşırdıklarını söyledi.

Türkiye'yi dışlamak istediler

Geçtiğimiz ay komşu ülke Yunanistan, Türkiye ile Finlandiya ortaklığında tam 11 yıl önce kurulmuş, 59 ülkeyi içinde barındıran "Barış İçin Ara Buluculuk Dostlar Grubu"nda dahi Türkiye'nin dışlanmasını talep etmişti.

Finlandiya BM Büyükelçisi Teemu Turunen ise, Türkiye ile olan diyaloğun sürdürülmesinin önemli olduğunu vurgulamıştı.