Ömer Çelik, "Hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. 3 gün ulusal yas ilan edilecektir. Bu büyük milletimizin Filistin'deki mazlum çocuk masumlarla dayanışmasının kalbimiz ile onlarla birlikte olduğumuzun bir ifadesidir. Aynı acıyı paylaşıyoruz. Bu kayıp aynı zamanda bizim kaybımızdır. İsrail güvenlik güçleri tüm insani değerleri katletmektedir. Bu saldırıyı lanetliyoruz. 3 günlük bir yas milletimizin bu mazlumlarım acısıyla dayanışması çerçevesinde yürürlüğe girecektir. Günlerdir sivillerin öldürülmesi karşısında uluslararası kurumların nasıl sessiz kaldığını hep beraber görüyoruz" dedi.

Çelik açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"ABD'nin olay başladığından beri diplomatik perspektif ortaya koyamadığı bir duruş sergilediği görülmüştür. ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın 'Burada bir Yahudi olarak bulunuyorum.' şeklinde tarafgirlik üretmesi diplomatik açıdan basiretsizliğin bir ifadesi olmuştur. Çatışmaların körüklendiği Orta Çağ zihniyeti yürürlüğe girmiştir. Hala çıkıyorlar 'İsrail'in kendini savunma hakkı var.' diyorlar. İsrail'in kendini savunma hakkı kadınları çocukları yok etme hakkı mıdır?

Bu füze İsrail güvenlik güçleri tarafından o hastane hedef alınarak atılmıştır. ABD Başkanı, burayı başkasının vurduğunu ima ediyor.

Erdoğan ve Türkiye tarafını seçsin diyorlar

Buradan daha büyük bir barış çıkarılması imkanı vardır. Ülkelerin garantörlüğü ile 67 parametlerine uygun bir Filistin devletinin kurulması ile bu çözümün sağlanılması mümkündür. Birileri çıkmış 'Erdoğan ve Türkiye tarafını seçsin.' diyor.

Kimsenin bize taraf seçtirmeye herhangi bir yetkisi yoktur. Türkiye Cumhuriyeti'ne taraf seçtirecek yetki dayatacak bir devlet, bir askeri güç yoktur. Türkiye Cumhuriyeti kendi kararlarını kendisi verir. Türkiye'nin ve Cumhurbaşkanımızın tarafı bellidir adil bir barıştan yanayız. İnsanların topluca katledilmesine hastanelerin vurulmasına karşıyız. Türkiye'ye tarafınızı seçin diyenler önce kendi taraflarının ne olduğu konusunda insanlık vicdanı ile yüzleşen değerlendirem yapmalılar. Gazze'de bombalamaların sona ermesi gerekir. Yapılması gereken devlet aklını ortaya koymaktır.'

Herkesin Gazze'ye dönük kara harekatına karşı çıkması gerekir. Gazzelilerin Mısır'a sürülmesi gibi bir yaklaşım asla kabul edilemez.

Modern tarihin en uzun süreli işgali devam ettiği sürece bu sorun çözülmeyecektir. İşgalin sona ermesi politik çözümün ortaya çıkmasından başka bir çare yoktur. Mısır'a tahliye etmek teklifi ahlak dışı bir tekliftir.''