Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş. Kasım 2023'ten beri halka açık bir şirket olarak Borsa İstanbul'da yer alıyor.
 
Şirketin KAP açıklaması yatırımcılarının yüzünü güldürecek kadar önemli. Agrotech, Türkmenistan'dan 300 milyon dolarlık ihale aldı.
 
KAP açıklaması şöyle; "Şirketimiz, 04.12.2023 tarihinde yayınladığımız Özel Durum Açıklamasını güncellemiş bulunmaktayız.
 
Türkmenistan'da faaliyet gösteren TURKMEN TELEKOM firmasının Bilgi Sistemleri, Siber Güvenlik ve Dijital Güvenlik modernizasyonu, yeni ekipman ve güvenlik yazılımı alım ve kurulum ihalesine katılım başvurumuzun şirketimizin teknik yeterliliği ve alt yapısı ile olumlu olarak değerlendirilmiş olup, kazanmıştır.
 
İlerleyen aşamalardaki gelişmeler ve sonuçlar konusunda kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.
 
Kamuoyuna ve paydaşlarımıza saygıyla duyururuz."
 
Agrotech 16 Şubat tarihinde yapay zeka ve robotik yazışma tabanlı yeni nesil e-ticaret ürünü olan BYCHAT yazılımını, Merkezi Hong Kong’da bulunan ve 63 ülkede hizmet veren Ares Technology Limited şirketi ile iş ortaklığı sözleşmesi imzaladığını duyurdu.
 
Ares’in yıllık 1,2 milyar dolar (yaklaşık 36 milyar TL) hacme sahip tüm e-ticaret ve dijital dönüşüm süreçleri Agrotech’in yüzde 90 ortaklığı olan Grid Teknoloji LTD. tarafından BYCHAT ile sağlanacak. Bu iş birliğinden yıllık yaklaşık 720 milyon TL kazanacak.