Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "terörle iç içe" olmakla nitelendirilen ve son olarak terör örgütü propagandası yapma suçundan hapis cezası alan Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın yerine gelen Halis Yerlikaya'nın da ihanet içinde olduğu ortaya çıktı.

KURD-AKAD DERNEĞİ'NİN KONFERANSINA KATILACAK

Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı tarafından başa getirilen TTB'nin Merkez Konsey Üyesi Uzm. Dr. Halis Yerlikaya'nın, PKK terör örgütünün Avrupa uzantıları arasında yer alan ve PKK'nın akademisyen yapılanması olan Kurd-Akad Derneği'nin düzenlediği; "Kürt Doktorlar ve Müttefik Meslekler Konferansı"na katılım göstereceği ortaya çıktı.

KONFERANSTA KONUŞMA YAPACAK

PKK'nın Almanya'da bulunan yapılanması olarak faaliyet halinde olan derneğin sosyal medya hesaplarından Kürtçe, Almanca ve İngilizce bilgilendirme duyuruları paylaşılıyor. Buna göre, konferansın 16 Ocak 2021 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirileceği ve TTB'nin Merkez Konsey Üyesi Uzm. Dr. Halis Yerlikaya'nın,"Kuzey Kürdistan: Dışlanma ve Asimilasyon Bağlamında Tıbbi Bakım" başlığı altında konuşma yapacağı açıklandı.

Kurd-Akad'ın sosyal medya hasaplarından konferansa ilişkin yapılan duyuru metni şu şekilde;