The Defense Post'a ait haber sitesinde TB2 Bayraktar Silahlı İnsansız Hava Aracı'nın (SİHA), Dağlık Karabağ bölgesinde Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmalarda gösterdiği performansa yer verildi.

Sitede yapılan habere göre TB2 Bayraktar SİHA, Karabağ'da tek saldırıda 6 adet Rus sistemini etkisiz hale getirerek Ermenistan kuvvetlerini büyük şaşkınlığa uğrattı. Dağlık Karabağ savaşında Türk SİHA'ları kullanan kardeş ülke Azerbaycan, bu sayede savaşta büyük üstünlük kazanmıştı.

ŞANLI ZAFERDE SİHA'LARIN PAYI BÜYÜK

Türkiye, kardeş ülke Azerbaycan için TB2 Bayraktar SİHA'ları temin etti. Azerbaycan ordusu, Türk SİHA'larını Dağlık Karabağ savaşında kullanmaya başladı.

Ermenistan ve Azerbaycan arasında 27 Eylüm 2020 tarihinde patlak veren çatışmalarda Azerbaycan, 44 gün boyunca büyük bir askeri başarı gösterdi.

Bu başarıda ve dahi Azerbaycan'ın zaferinde, Türk SİHA'ların payı oldukça büyüktü.

ERMENİ HALKI, MAĞLUBİYETTEN RUSYA'YI SORUMLU TUTTU

Ermeni ordusu, Rusya'dan temin edilen savunma sistemlerini kullanıyordu. Ancak SİHA'lar, bu sistemleri de yerle bir edince Ermeni kuvvetleri iyice köşeye sıkıştı. Savaşta mağlup olan Ermenistan'da halk ayaklandı ve Erivan'ı yerle bir etti.

Bu esnada Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, sırra kadem bastı. Ermeni halkı ise SİHA'lara 4 gün bile dayanamayan Rus sistemleri için Rusya'yı suçlayarak savaştaki mağlubiyetten Rusya'yı sorumlu tuttu.

Haber: Ecem Köksal