Fransız Liberation gazetesi tarafından yapılan bir haberde, Türkiye tarafından geliştirilen SİHA'ların başarısına yer verildi. Baykar şirketi tarafından geliştirilen Bayraktar TB2 İHA ve SİHA'ların, Türkiye'nin büyüyen bağımsızlığının ve gücünün yükselişe geçmesinin sembolü haline geldiği belirtilen haberde, Bayraktar TB2 SİHA'ların güvenilir teçhizatlar olduğu ve deneyimli Türk ordusu tarafından bizzat kullanıldığı ifade edildi.

SİHA'LAR ANKARA'NIN BAŞARISINDAKİ KİLİT GÜÇ

Haberde SİHA'ların Ankara'nın başarısındaki kilit güç olduğuna dikkat çekildi. Fransız basını, teçhizatların Suriye, Irak, Kafkasya ve Libya'da kullanıldığını anımsattı. Öte yandan Türkiye'nin dış politikasında da SİHA'ların kritik bir rol oynadığı belirtildi.

ABD SİHA'SINDAN DAHA AZ MALİYETLİ

Bayraktar TB2 SİHA'ların Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) ait SİHA'lardan çok daha düşük maliyette oldu ve 27 saate kadar uçağa geldiği belirtilen haberde, teçhizatların ek olarak PKK terör örgütünün güçten düşmesine sebep olduğu yazıldı.

Türkiye'nin yükselen gücünün sembolü haline geldi

Söz konusu haberde, Selçuk Bayraktar'ın kurucusu olduğu Baykar şirketi tarafından geliştirilen Bayraktar TB2 SİHA'ların Suriye'nin Kuzeybatı kesiminde Güç gösterisi yaptığını Türkiye'nin yükselen gücünün ve genişleyen bağımsızlığının bir sembolü haline geldiği belirtildi.