Türk Bayraktar Silahlı İnsansız Hava Aracı'nın (SİHA) başarısı dünya çapında biliniyor. Özellikle Dağlık Karabağ savaşına yön verecek darbeyi atan Türk SİHA'lar, dünyanın gündeminde yer alıyor. 

UKRAYNA ORDUSU İÇİN SİHA TALEBİ

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, Ukrayna'nın Türk SİHA'lardan almak istediğini belirterek, 5 adet SİHA satın almak için hazırlıklara başladıklarını ifade etti. Homçak, Ukrayna ordusunun gücüne güç katmak için satın almak istediklerini belirttikleri SİHA'ların, farklı teknik özelliklere ve taktiklere sahip olduğunu itiraf etti.

KAZAKİSTAN DA TÜRK SİHA'LARI İSTİYOR

Dünya Türk SİHA'lar için adeta sıraya girdi. Ukrayna'nın ardından Kazakistan da İHA tesislerini incelemek üzere 3 günlük bir ziyarette bulundu. Bu bilgi, Milli Savunma Bakanlığı tarafından verildi.

Dağlık Karabağ savaşında büyük başarıya imza attı

Türkiye, Ermenistan'a karşı olan savaşın başından sona Azerbaycan'ın yanında yer aldı. Kardeş ülke Azerbaycan'a, TB2 Bayraktar SİHA'ları veren Türkiye, savaşın seyrine büyük katkıda bulundu. SİHA'lar, Ermenistan ordusunu bozguna uğratırken, SİHA'ların başarısı da dünya çapında konuşulmaya başladı.