Sırbistan'ın başkenti Belgrat'taki Sırbistan Sarayı'ndan basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, çok başarılı olarak nitelendirdiği Bayraktar Türk İHA'larını satın alma konusunun gündeminde olduğunu belirterek, "Türk tarafı ile anlaşıp anlaşamayacağımızı göreceğiz. Ne olursa olsun, burada bahsi geçen insansız hava araçları oldukça iyi. Türk üreticilerin hakkını vermem gerekiyor." ifadelerine yer verdi. 

TÜRK İHA'LAR KORUMA AMAÇLI OLARAK İSTENİYOR

İHA sistemlerinin çok pahalı olduğunu ancak güvenlik için akıllıca bir yatırım olacağına dikkat çeken Vucic, her daim güvenlik güçlerini arttırmak istediklerini vurgulayarak, "Biz hiç kimseyi tehdit etmiyoruz, hiç kimseye saldırmıyoruz. Ancak bir sürprizle karşılaşmamak için her daim hazır olmalıyız. Bu kapsamda da gerekli adımları atıyoruz." dedi. 

Askeri anlamda taraf tutmuyorlar

Askeri yönden bakıldığında Sırbistan kimsenin tarafını tutmuyor. Bu bağlamda yalnızca kendi topraklarını ve kendi sahalarını savunmak istediklerini belirten Vucic, başarısı dünyaca bilinen Türk İHA'lardan satın alabilir.