Azerbaycan'ın güçlü darbelerinin ardından iyice dağılan Ermenistan'a destek sürüyor. Tüm Türk düşmanları Ermenistan'ın yanında yer alıyor. Önce PKK terör örgütü tarafından Ermenistan'a 300 terörist desteği sağlandı.

Ardından Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden (GKRY) Korgeneral Apostolos Pervolarakis, PKK/YPG terör örgütü mensuplarını, Ermeni askerlerini ve farklı ülkelerden toplanmış paralı askerlerin oluşturduğu grubu bir aydır eğitiyor.

 

EĞİTİMİ TAMAMLANANLAR KARABAĞ'A TAŞINIYOR

Korgeneral Apostolos Pervolarakis'in verdiği eğitimi bitiren askeri grup, Ermenistan üzerinden ilerleyerek Dağlık Karabağ'a gönderiliyor. Pervolarakis'in, askerlerin Karabağ'a geçişinde ve idaresinde görev yaptığı iddia ediliyor. Ermenistan şu ana kadar 300'den fazla PKK terör örgütü üyesini Karabağ'a taşımıştı.

BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN PETROL BORU HATTI'NA KALLEŞ SALDIRI

Azerbaycan Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre Ermenistan askerlerinin, geçtiğimiz gün saat 21.00 civarında Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı'nın Yevlah ilinden geçen bölümüne füzeyle saldırıdı düzenlediği öğrenildi.

 

Ayrıca açıklamada Azerbaycan askerlerinin bu saldırıyı önlediği de belirtildi. Avrupa'nın enerji güvenliğinde önemli rolü olan BTC Petrol Boru Hattı'a gerçekleştirilen bu saldırı bir terör eylemi olarak kabul edildi.