Daha evvel Türk bayrağını yırtarak provokasyona kalkışan Yunan vekil Ioannis Lagos'un dokunulmazlığı, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) yapılan oylamada kaldırıldı.

Altın Şafak Partisi Üyesi Ioannis Lagos, Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşma esnasında Türk bayrağını parçalamış, büyük tepki toplamıştı. Milletvekili ile alakalı yaptırım sürecini başlatılmış, Lagos'un dokunulmazlığının kaldırılmasını Yunanistan makamları talep etmişti.

Parlamentoda dün akşam yapılan fakat neticeleri bugün açıklanan oylamada, 658 milletvekili Lagos'un dokunulmazlığının kaldırılması amacıyla oy verdi, 25 milletvekili karşı çıktı.

BELÇİKA'DA YAKALANIRSA TUTUKLANACAK

Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli'nin oylama sonucuyla alakalı Yunanistan'ı bilgilendireceği bunun dışında bir talep gelmesi durumunda parlamentonun yetkisi çerçevesinde bunun da karşılanacağı bildirildi. Bu aşamadan sonra Yunanistan'ın Lagos ile alakalı uluslararası tutuklama emri çıkartması bekleniyor.

Lagos gibi hapis cezası alan bir başka Altın Şafak Üyesi eski Yunanistan Meclisi Üyesi Hritsos Pappas da şimdilik yakalanamadı. Pappas'ın Balkanlar'da bir ülkede saklandığı iddia ediliyor.

ALTIN ŞAFAK PARTİSİ SUÇ ÖRGÜTÜ KABUL EDİLMİŞTİ

Altın Şafak Partisi, Yunanistan'da mahkeme tarafından "suç örgütü " olarak kabul edilmiş, bu örgütü yönettikleri gerekçesiyle Lagos'un da aralarında olduğu kimi parti üyeleri hapis cezalarına çarptırılmıştı. Lagos, ile alakalı 13 senelik hapis cezası verildiği 7 Ekim 2020'de dokunulmazlığını kullanarak Yunanistan'dan kaçarak Brüksel'e gitmişti.