Ziyarette Pursaklar Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çetin, AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı İbrahim Kopan, MHP Pursaklar İlçe Başkanı Veysel Yıldırım, MHP MYK Üyesi Özgür Bayraktar, gaziler, gazi aileleri ve şehit aileleri yer aldı.

“Cumhur İttifakı hasbidir, harbidir”

Altınok burada yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı’nın Türkiye’nin geleceğini inşa etmek için kulmuş güçlü bir birliktelik olduğunu söyledi. Altınok, “Davamız ve sevdamız; vatanımız, milletimiz, devletimiz, ülkemiz ve geleceğimizdir. Yani koltuk paylaşma, pazarlıkla ‘sen orayı alacaksın, ben orayı alacağım’ demek yoktur. ‘Mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır.’ Dolayısıyla bizim davamız, yolumuz, şiarımız; Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin varlığı, beraberliği, bütünlüğü ve güçlü yarınlarımızdır. Cumhur İttifakı'nın ilkesi, felsefesi, doğuşu, birliği, beraberliği; hasbidir, harbidir. Menfaate dayanmayan, makam mevki hesabı gütmeyen; ülkemizi, milletimizi, devletimizi güçlü yarınlara taşımak gayesinde olan bir birlikteliktir. Dolayısıyla Cumhur İttifakı'nın ruhu, ‘birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için anlayışıyla’ Ankara'mız, Pursaklarımız, ülkemiz, milletimiz, devletimiz için önemlidir. Yani bir tarafta da gördüğünüz gibi makam için ortada ilke, vatan, millet, devlet gözetmeyenler var. Şehitlerimizin kemikleri sızlıyor.” dedi.

“Anlatacağı eser yok ama afiş çok”

Altınok Başkent’in birçok noktasında yer alan kendisine ait seçim afişlerinin toplatılmasına da tepki gösterdi. Altınok şunları söyledi: “Ankara Büyükşehir Belediyemizin maalesef 5 yılı boş yılları olmuştur. Kayıp yılları olmuştur. Ankara'mızın makus talihini değiştirme zamanı gelmiştir. Sanayiden, ticarete, sosyal ve kültürel faaliyetlerden ekonomiye kadar birçok alanda Ankara’mızı canlandırmamız lazım. Engellilerimiz ve yaşlarımıza yapacağımız sosyal projeler, tarıma yapacağımız desteklerle başkentimizi her alanda kalkındıracağız. Sosyal yardımlar yeterli değil bunu da artıracağız. Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı yazmış ‘Az laf çok iş’ ama ortada iş yok. Anlatacağı eser yok ama afiş çok. Ankara'nın her yerini süslemiş, bizim afişleri söküyorlar. Bilboardlarımızın önüne kendi bilboardlarını getiriyorlar. Yani bunlar ne ahlakidir ne doğrudur ne etiktir. Bir dönem demiş ki ‘benim afişlerimi her yerde görüyorsanız bilin ki bu haram parayladır.’ Gerçi ne dediyse, dediklerinin hep tersini yapmış.”

“Şehit ve gazi ailesi oteli yapacağız”

Altınok konuşmasında şehit ve gazi aileleri için “şehit ve gazi ailesi oteli” yapılacaklarını ve ailelerin burada 5 yıldızlı otel konforunda ücretsiz konaklayacaklarını belirtti.

Altınok’a, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Pursaklar Temsilciliği’nde el dokuması Türk bayrağı hediye edildi.