Altınok’a Haymana ziyaretinde AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, AK Parti Ankara Milletvekilleri Jülide Sarıeroğlu, Murat Alpaslan ve Ahmet Fethan Baykoç, Cumhur İttifakı Haymana Belediye Başkan Adayı Özdemir Turgut, AK Parti Haymana İlçe Başkanı Ahmet Özkan, MHP Haymana İlçe Başkanı Murat Ölmez, İbrahim Tatlıses, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar eşlik etti.

“Sosyal refah desteği düşük, artıracağız; Ankara’yı ihya ve inşa edeceğiz”

SKM açılışında Haymanalılara seslenen Turgut Altınok, Ankara Büyükşehir Belediyesinin, bütçesine oranla sosyal desteklere ayırdığı yüzde 4’lük oranın çok düşük olduğunu, bu oranı yüzde 10’a çıkaracaklarını dile getirdi. Altınok, yüzde 90’lık bütçe ile Ankara’yı ihya ve inşa edeceklerini belirtti.

“Sosyal refah desteklerimiz ilçelerimizi kalkındıracak”

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hayata geçirilecek sosyal refah desteğinin ilçeleri kalkındıracağını da hatırlatan Altınok, “Büyükşehir Belediyesinden emeklerimize ayda 1000 lira veriliyor, biz 5 bin lira vereceğiz. 400 lira et yardımını 2 bin 500 liraya çıkartıyoruz. Doğal gaz desteğini 500 liradan 1000 liraya çıkartıyoruz. Ama burada ne olacak? Haymana’da harcayacak bu parayı. Her ay Haymana’ya milyonlarca para girmiş olacak, esnafımıza. Vatandaşımız, isterse etini alsın isterse sütünü alsın isterse peynirini alsın. Büyük marketlerde bu kartlar geçmeyecek. Çiftçimiz 500 litrelik mazot desteğini kendi ilçesinden alacak, ilçelerimiz kalkınacak” diye konuştu. 

“Üreticilerimize ‘Garantiniz Büyükşehir Belediyesi’ diyeceğiz”

Tarımı ve hayvancılığı destekleyeceklerini dile getiren Altınok konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çiftçimize her türlü desteği vereceğiz. 2 Hayvancılığa her türlü desteği vereceğiz. Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yem fabrikası yapacağız. Doğal yemi çiftçimize çok uygun fiyata vereceğiz. Mazot desteğini 100 litre değil, 500 litre vereceğiz. Ama şunu da söyleyeyim, bir tarım çalışması yapacağız. Yani Ankara'mızın tarım haritasını çıkaracağız. Tarım potansiyelini çıkaracağız İl Tarım Müdürlüğümüzle beraber. Gerekirse diyeceğiz ki, ‘Şunu ekin daha çok verim alırsınız, daha çok para kazanırsınız.’ Üreticilerimize ‘Garantiniz Büyükşehir Belediyesi’ diyeceğiz. Büyükbaş hayvan vereceğiz, küçükbaş hayvan vereceğiz, arıcılığı destekleyeceğiz.”

“Suyu olmayan köy kalmayacak”

Ankara’daki köylerin problemlerini 2 yılda çözeceklerini dile getiren Altınok şunları dile getirdi: “Ankara’nın köyleri 2 yıl içinde altyapısı, kanalizasyonu, suyu dâhil olmak üzere yapılacak. Suyu olmayan köy kalmayacak. Hiçbir hemşehrimizin ayağı çamura değmeyecek. Köylerimiz Avrupa’nın köyleri gibi olacak. Büyük köylerimiz, yani nüfusu fazla olan çocuklarımız ve gençlerimizin olduğu köylerimize halı sahamızı, parklarımızı, spor testlerimizi de yapacağız. Her köyden bu parklara, spor tesisine bakmaları için bir eleman alacağız.”

“Makamım sokaklardır”

Sık sık Haymana'ya geleceğini ve Ankara’nın sokaklarında vatandaşla buluşacağını söyleyen Altınok, “Altınok, sanal bir belediye başkanı değil. Aranızdan biriyim. Altınok, Londra’nın değil Ankara’nın, Haymana’nın tüm şehrimizin sokaklarında olacak. Makamım sokaklardı, yine sokaklar olacak. 31 Mart’ta Haymana sandık kapatacak mı?” diyerek destek istedi.

Ulaşım sorunu çözülecek

Altınok, Haymana ile Ankara Merkez arasında yaşanan ulaşım problemini, yeni otobüs alarak ve otobüs sefer sayısını artırarak çözeceklerini kaydetti.

“Termal tesisleri geliştireceğiz”

Haymanadaki termal tesisleri gelişeceklerini aktaran Altınok, köylerdeki su abonelik ücretinin 500 TL’ye düşürüleceğini ifade etti.

Hakan Han Özcan: Daha güçlü olacağız

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, “Ankara için böyle tarihi fırsat kaçmaz, hükümeti, Büyükşehiri ve ilçesiyle daha güçlü olacağız.” dedi.

Bu arada tedavi için Ankara’ya gelen İbrahim Tatlıses de SKM açılışına katıldı.

SKM açılışının ardından Altınok MHP  Haymana İlçe Başkanlığı ziyaret etti. Altınok, Haymana’da esnaf ziyareti de gerçekleştirdi.