Yaşamını kaybedip Ankara’ya defnedilenleri ise mezarları başında anan Altınok, dua ederek ailelere başsağlığı diledi.

Altınok’a, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ülkü Efe Demirhan eşlik etti.

Şefkat Evi’ne konaklayan vatandaşlara ziyaret

Altınok, deprem felaketinden etkilenip Ankara Keçiören Şefkat Evi’ne yerleştirilen vatandaşları ziyaret etti. Depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Altınok, onların istek ve taleplerini dinledi.

Yaşamını kaybedenler Karşıyaka Mezarlığı’nda anıldı

Turgut Altınok, daha sonra Karşıyaka Mezarlığına geçerek 6 Şubat depremlerinde yaşamını kaybeden vatandaşları mezarları başında dua ederek andı. Altınok, depremde yaşamını yitiren 14 yaşındaki voleybolcu Ceren Topal’ın ailesine ve yakınlarını kaybeden diğer vatandaşlara başsağlığı diledi.

Turgut Altınok, depremde evlerini kaybedip Yenimahalle ve Altındağ’da yaşamını sürdüren aileleri de ziyaret etti.

Ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulunan Altınok, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

“Vatandaşlarımız gönlünü, sofrasını açtı”

Altınok, “Türk milleti olarak el ele verdik. Herkes elinden gelen ne varsa yaptı. Zor zamanlarda milletimizin milli seferberlik ruhuyla hareket ettiğini gördük. Deprem bölgesine, ne yapmamız gerekiyorsa hepsini yaptık. Hükümetimiz elinden gelen ne varsa yapıyor. Tabi Türkiye’nin her yerine dağılmış olan depremzede kardeşlerimiz var. Vatandaşlarımız gönlünü, sofrasını açtı. Duamız temennimiz, bir daha böyle bir felaket yaşamayalım. Deprem felaketi olmasaydı başka bir Türkiye olacaktı. Bunun tabii bir bedeli var. Vatandaşlarımızın evlerini yapıp evlerine taşımamız gerekiyor. İnanıyoruz ki yapılabilecek en kısa zamanda daha güvenli daha güvenli kentler olacak” ifadelerini kullandı.

“Kentsel Dönüşüm Projemiz engellendi”

Deprem felaketlerinden ders çıkarılması gerektiğinin altını çizen Altınok şunları söyledi: “Ankara’da 60-70 yıllık eskiyen binalar var. Bunlar dere kumuyla yapılmıştır. Dolayısıyla zeminleri çok sağlam değildir. Bu binalar dökülüyor. Ufak bir sarsıntıda Ankara’da büyük acılar yaşamamak için kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmemiz gerekiyor. Göreve geldiğimizde, ilk bir yıl içerisinde Keçiören’in yüzde 80’inin projesini tamamlamıştık ama Büyükşehir Belediye Başkanı engelledi. Sonra dava açtırdı, olmayacak dedi. Burada partizanlığı bırakıp el ele vermeliyiz. Ankara’mızın birçok noktasında kentsel dönüşüm planlarını yapmalıyız. Ankara’da, geçtiğimiz 5 yılda yapılan bir tane kentsel dönüşüm projesi yoktur maalesef, depremden ders almadık.”