Ziyarete, Cumhur İttifakı Altındağ Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, AK Parti Ankara Milletvekili Kurtcan Çelebi, MHP Altındağ İlçe Başkanı Emin Sıtkı Aktaş, Türkiye Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu Başkanı Hüseyin Taklacı, iş insanları ve esnaflar katıldı.

“Mobilyacıların yer sorununu çözeceğiz”

Turgut Altınok, mobilyacıların dükkân ve fabrika yerleriyle ilgili yaşadıkları sorunu çözmek için yeni sanayi bölgeleri oluşturacaklarını söyledi. Altınok, “ASO’yu ziyaret ettim. ASO Başkanı, ‘Sanayi sitelerimizde bir metrekare yer yok. Talep yok, yer yok’ diyor. Bugün Ankara'da 10 tane organize sanayi bölgesi daha olsa tamamı dolar. İşsizlik diye bir problem olmaz. Genel müdürü, mühendisi, mimarı, efendim yöneticisi, fabrika müdürü, işçisinden Ankara'nın aldığı vergi artar. Büyükşehir'in de geliri artar. Bunları biz yapacağız.” dedi.

“AR-GE merkezi kuracağız”

Mobilyacılar için kuracakları AR-GE merkezinin müjdesini de veren Altınok, “Tasarım için AR-GE merkezi kuracağız. Bütün organize sanayi bölgelerimizde yapılması lazım. Sektörlere göre burada üretimler yapılması lazım. Bunları yapacağız. Ankara'daki ticaretimiz daha da gelişecek. Yani Ankara’yı ticaret, sanayi ve ekonomi başkenti yapacağız.” diye konuştu.

Otopark sorunu çözülecek

Altınok siteler esnafının yaşadığı otopark sorununu çözeceklerini de söyledi.