Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Aziz kardeşim saygıdeğer bakanlar sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. 

Öncelikle bağımsızlık gününü tekrar tebrik ediyorum. İşgalden kurtarılan kadim Azerbaycan topraklarında ikinci havalimanı açılışına katılmak en modern havalimanlarından birini daha açmak bu kadar sıkıntılı dönemden sonra her ülkenin başarabileceği bir iş değildir. "

'BATI'YI DÜNYANIN TANIMASI LAZIM'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İşgal döneminde şu Cebraili ne hala getirmişler. AGİT (Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Konferansı) AB falan buralara gelip görmüyorlar mı hiç? diye sordum... Gelmiyorlar çünkü buralara gelip Batı'nın yaptıklarını görecekler. Bunları tabi görmek istemiyorlar. Aslında onlar neler yapıldığını biliyorlar.

Lahey Adalet Divanı'na getirerek tazminini istemek lazım. Bu suretle bunları köşeye sıkıştırmak lazım. Batı'yı dünyanın tanıması lazım hep birlikte tanıtmamız lazım." ifadelerini kullandı. 

'YENİDEN BİR AZERBAYCAN İNŞA EDİLİYOR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu tahrip olmuş yer ile yeksan olmuş bu bölgeler ayağa kalkıyor. Köprüleriyle viyadükleriyle, oto yollarıyla yeniden bir Azerbaycan inşa ediliyor. Duyarak değil görerek bu ifadeleri kullanıyoruz.

Çok kısa zamanda tarımda da bu bölgede ciddi neticeler alınacaktır. Karabağ eylem planı çerçevesinde tarım ve akıllı şehirler konusunda Türkiye olarak Azerbaycan'ın yanındayız.

Azerbaycan, 30 yıldır verilmeyen hakkını geri almıştır. Azerbaycan nihai hedefinin kalıcı barış olduğunu ortaya koymuştur. Barışın kaybedeni olmaz." açıklamalarında bulundu. 

ALİYEV'İN AÇIKLAMALARI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlhami Aliyev yaptığı açıklamada "Her yerde Azerbaycan ve Türkiye bayrakları birlikte dalgalanıyor. Kimse bize karşı adaletsiz hareket etmek isterse bu faktörü ciddiye almalıdır. Dünyanın birçok ülkelerinde kriz yaşanıyor, sıkıntılar var. Türkiye ise dev projeler gerçekleştiriyor. Türkiye bölgede söz sahibidir, önemli güç merkezidir. Yaşasın Türkiye-Azerbaycan iş birliği." ifadelerini kullandı.