Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için yapılan zam pazarlığı halen devam ediyor. Bu doğrultuda bir araya gelen Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün üçüncü toplantıyı gerçekleştirdi. Bu doğrultuda Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) da milyonlarca asgari ücretli işçi için yeni zam önerisinde bulundu. Bu doğrultuda asgari ücret için 2 bin 792.10 lira teklif edildi.

TÜİK ASGARİ ÜCRET TEKLİFİNDE BULUNDU

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), medeni durumu bekar olan bir işçinin asgari geçim tutarı için; ağır işlerde çalışan vatandaşlara 2 bin 792 lira 10 kuruş verilmesi teklifinde bulunurken, orta niteliklerdeki işlerde çalışan vatandaşlar için 2 bin 507 lira 70 kuruş önerdi. Bu rakam, hafif işlerde çalışan vatandaşlar için ise 2 bin 339 lira 10 kuruş olarak önerildi.

TOPLANTI ÇEVRİMİÇİ OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yıldan itibaren geçerli olacak yeni asgari ücretin belirlenmesi için yapılan görüşmeler çerçevesindeki üçüncü toplantısını bugün, Türk-İş'in ev sahipliğinde, yeni tip koronavirüse (kovid-19) karşı alınan tedbirler doğrultusunda çevrimiçi olarak gerçekleştirdi.

Toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirdi ve neredeyse 3 saat boyunca devam etti. Toplantıda Türk-İş heyeti, talep ve görüşlerini sundu. Heyetteki asgari ücretli işçi Özgül Yardımcı ise, asgari ücretle geçinen vatandaşların sıkıntılarını komisyona anlattı.

SON TOPLANTI ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YAPILACAK

Komisyonun dördüncü toplantısı önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek. Bu toplantı, komisyonun yapacağı son toplantı olacak ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilecek. Toplantının ardından yeni asgari ücret kesin olarak belirlenecek.