Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kimyasal silah iftirası sonrası gözaltına alındı. Emniyet ekipleri tarafından Fincancı'nın evinde yapılan aramada kalaşnikof mermisi ve terör örgütüne ait materyaller ele geçirilmişti. Dün adliyeye sevk edilen Fincancı tutuklandı.

FİNCANCI'NIN İLK İFADESİ

Hastaneden alınan sağlık raporunun ardından adliyeye sevk edilen Fincancı soruşturmayı yürüten savcıya ifadesini verdi. Söz konusu sözlerini PKK'nın kanalında yapan Fincancı, savcıya verdiği ifadede, "O kanalın terör örgütüyle bağlantısını bilmiyordum. Yorumum bana izletilen videolarla ilgiliydi" dedi.

15 TEMMUZ'DA ABD BÜYÜKELÇİLİĞİNDEYMİŞ

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne kimyasal silah yalanı ile terör örgütlerine kalkan olan Şebnem Korur Fincancı'nın 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı gün ABD büyükelçiliğinde olduğu öğrenildi.

15 Temmuz 2016'da ABD Büyükelçiliği'nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Büyükelçi John Bass'ın Fincancı, Nesin ve Önderoğlu ile görüştüğü belirtildi. Paylaşımda birlikte çekilen fotoğrafa da yer verildi.

Büyükelçi John Bass o gün yaptığı açıklamada, "Bugün basın ve ifade özgürlüğünün önemini ele almak üzere Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Şebnem Korur Fincancı, gazeteciler Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin ile bir araya gelmekten büyük memnuniyet duydum" ifadelerine yer vermişti.