Koronavirüsü alt etmesinin ardından miting alanlarına dönen ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz gün NBC canlı yayınına katılım gösterdi. Trump, 29 Eylül tarihinde Demokrat rakibi Joe Biden ile canlı yayında tartışmadan önce koronavirüs testi yaptırıp yaptırmadığını sorusuna, "Hatırlamıyorum" diyerek yanıt verince buradaki sunucu Guthrie ve Trump arasında sürekli olarak gerginlik yaşandı. 

 

TEST YAPTIRDIĞINI HATIRLAMADIĞINI SÖYLEDİ

Trump, Biden ile tartışmasının ardından kısa bir süre sonra koronavirüse yakalanmıştı. Sunucunun, "Tartışmadan önce koronavirüs testi yaptırdınız mı?" sorusunu yanıtlayan Trump, "O canlı yayından önce test yaptırmış da olabilirim, yaptırmamış da. Şu anda hatırlamıyorum. Maske takan kişiler de hastalığa yakalanıyor." şeklinde konuştu.

ADİL BİR SEÇİM İSTİYORUM

Trump, 29 Eylül tartışmasında beyaz ırkçılığa değinmediği için eleştirilmesiyle ilgil olarak, "Her zaman beyaz ırkçılığı kınadım, yine kınıyorum. Bunun yanında Antifa'yı da kınıyorum." dedi.

Öte yandan seçimleri Biden'ın kazanması halinde "barışçıl bir geçiş süreci" sağlanmasına ilişkin konuşan Trump, "Adil bir seçim istiyorum. Barışçıl geçiş sürecine gelince kesinlikle bunu da istiyorum ancak buna gerek duyacağımızı sanmıyorum çünkü seçimleri ben kazanacağım." ifadelerini kullandı.

VERGİ ÖDEMEDİĞİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

New York Times muhabirleri, Trump'ın vergi kayıtlarını basına sızdırmıştı. Eğer muhabirler kayıtlarına ulaştıysa hepsinin hapse girmeleri gerektiğini savunan Trump, seve seve vergi kayıtlarını yayınlayacağını belirterek, "Vergi kayıtlarımı yayımlamaktan mutluluk duyarım." ifadelerine değindi.