Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında gündem konularına değinen ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüs (kovid-19) aşısı müjdesini verdi. Her ay milyonlarca aşı üreteceklerini vurgulayan Trump, aşının Nisan ayına kadar yetişeceğini ve her ABD vatandaşına yetecek kadar aşıya sahip olacaklarını bildirdi.

Trump, "ABD Gıda ve İlaç Dairesinin onayladığı bir aşı 24 saat içinde dağıtıma hazır olacak. Ordumuz çok sayıdaki aşıyı, gerekli yerlere ulaştıracak. Bu yıl bitmeden en az 100 milyon doz aşıya sahip olacağız, belki daha fazla olacak. Her ay 100 milyonlarca doz aşı üretilecek ve nisana kadar her Amerikalıya yetecek kadar aşıya sahip olmayı bekliyoruz." dedi.

'DEAŞ KONUSUNDA ORDUMUZLA ÇOK İYİ İŞ ÇIKARDIK'

Koronavirüsü tıpkı DEAŞ'ı yendikleri gibi yeneceklerini belirten Trump, "Tıpkı DEAŞ'ı yenme konusunda olduğu gibi, Kovid-19 konusunda da ordumuzla çok iyi iş çıkaracağız." dedi.

'BİDEN İNSANLARIN HAYATINI TEHLİKEYE ATIYOR'

Biden'in aşı teorilerinin vatandaşlarının yaşamını tehdit ettiğini ileri sürerek, "Bunu sadece siyasi nedenlerle yapıyorlar. Bu, aptalca." dedi.

'BEN PORTO RİKO'NUN BAŞINA GELEN EN GÜZEL ŞEYİM'

Porto Riko'nun altyapı çalışmalarına 13 milyar dolarlık bütçe ile yardım ettiklerini hatırlatan Trump, bu hamle ile bölgedeki ilaç sektörünü canlandıracaklarını vurgulayarak, Biden'in başkan yardımcılığı döneminde Porto Riko'ya vermesi gereken desteği vermediğini de belirterek, "Ben, Porto Riko'nun başına gelen en iyi şeyim." dedi.