ABD Başkanı Donald Trump hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Trump'ın savaşta esir düşen veya ölen ABD askerlerine "Beceriksiz ve salaklar." ifadelerini kullandığı iddiası öne sürüldü. Trump bu iddiaları kesin bir dille reddetti.

'O MEZARLIK BECERİKSİZLERLE DOLU'

Trump'ın 2018'de Fransa ziyareti sırasında Paris'teki Aisne-Marne Amerikan Askeri Mezarlığını yağmur bahanesi ile ziyaret etmediğini ve Trump'ın o gün yanındakilere "O mezarlığa neden gitmeliyim ki? Beceriksizlerle dolu orası." dediği, ayrıca 2018 yılında hayatını kaybeden Arizona Senatörü Cumhuriyetçi John McCain'in cenaze töreniyle alakalı olarak, "O beceriksizin cenaze törenine destek vermeyeceğiz." dedi öne sürüldü.

'MCCAİN İLE FARKLI DÜŞÜNÜYORDUK'

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Trump, "Hiçbir zaman John McCain'in büyük bir fanı olmadım. Sonu gelmeyen saçma savaşlar ve gazilerimizin sorunlarıyla uğraşmadaki başarısızlığı da dahil birçok konuda McCain ile farklı düşünüyorduk. Ancak McCain'in cenazesinde Amerikan bayraklarımızın yarıya indirilmesi ve birinci sınıf cenaze töreni düzenlenmesi benim tarafımdan onaylandı, bunu hiçbir tereddüt ya da şikayet hissetmeden yaptım." dedi.

'KAHRAMANDAN BAŞKA BİR ŞEY OLARAK NİTELEMEDİM'

"McCain'in cenazesinin Arizona'dan Washington'a götürülmesi için başkanlık uçağını gönderdim. Asla John'u beceriksiz olarak nitelemedim. İstediğiniz her şey ve herkes üzerine yemin ederimki asla yaşamını yitiren askerlerimizi kahramandan başka bir şey olarak nitelemedim."

'HANGİ HAYVAN BUNU YAPAR?'

Mezarlığı ziyaret etmemesiyle ilgili olarak yağışlı ve sisli havadan ötürü helikopterin uçamadığını bildiren Trump, "Ziyaret için konvoy oluşturulması planlandı, ancak yeterli zaman yoktu. Amerikan askerlerine benden daha çok saygı duyan kimse yoktur. Bu iddialar çok korkunç. Hiçbir hayvan hiç kimse böyle bir şey söyleyemez, hangi hayvan bunu yapar?" dedi.