Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşları bugün (3 Kasım 2020) seçime gidiyor. ABD Başkanı Donald Trump ve Demokrat Parti adayı Joe Biden'ın kaderi bugün belli olacak. Ancak Donald Trump'tan geçtiğimiz gün gelen açıklamada, seçim öncesi şüpheleri ayağa kaldıran ifadeler kullanıldı. Gelen bilgiye göre Donald Trump, ABD seçimleriyle ilgili yapılan anketlerin sahte olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Trump mı Biden mı?

3 Kasım 2020 günü geldi çattı. Bugün Amerika'nın yeni başkanı belirlenecek. Ancak Donald Trump'ın yaptığı açıklamaya göre seçimlerin sonucu çoktan belli oldu. Trump, ABD seçimlerine ilişkin yapılan anketlerin sahte olduğunu, sonuçlarının doğru olmadığını iddia ederek her şeye rağmen kazanacaklarını söyledi. Trump, gerçek anketlerle kıyaslandığında her şehirde yüksek oy oranı aldığını iddia etti.

New York ve Washington DC'de olası protestolar

Seçimlerin ardından herhangi bir protesto yaşanması durumunda büyük şehirlerden New York ve Washington DC'de geniş güvenlik önlemleri alındı. Özellikle bu şehirletdeki mağazalar, bankalar, iş yerleri ve otellere ait pencerelere ahşap panel kaplaması yapıldı. Binaların çevresine ahşap çitler çekildiği öğrenilirken, Philadelphia, San Francisco Körfez Bölgesi ve Boston da dahil olacak şekilde ABD eyaletleri genelinde benzer protesto önlemleri alındı.