ABD Savunma Bakanlığı, (Pentagon) Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, 3 Ocak Cuma gecesi Bağdat Havalimanı yakınına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı. Saldırıda Süleymani ve İranlı subayların öldürülmesinin yanı sıra 10 kişi de yaşamını yitirmişti.

'Suçluları acı bir intikam bekliyor' tehdidi

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Onun gidişiyle onun yaptığı iş durdurulmayacak ve yolu kapanmayacak. Suçluları acı bir intikam bekliyor." demişti.

ABD BAŞKANI DONALD TRUMP'TAN CEVAP

Konuya ilişkin olarak Twitter hesabından açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın ABD'ye yapacağı herhangi bir saldırıya 1000 katı şekilde karşılık vereceklerini duyurdu.

Misilleme iddialarına yanıt veren Trump, "İran'ın ABD'ye karşı herhangi bir biçimde yapacağı herhangi bir saldırıya 1000 kat daha büyük bir saldırı ile karşılık verilecektir!" dedi.

Süleymani'nin öldürülmesi kararını savundu

Trump, "saldırı planlaması, ABD birliklerini öldürmesi ve uzun yıllar boyunca neden olduğu ölüm ve acılar nedeniyle" Süleymani'nin öldürülmesi emrini verme kararını savundu.