Cumhuriyetçi Ulusal Komite'nin (RNC) Florida'daki bağışçı etkinliği için toplanan kalabalığa konuşan Trump, kendisine yönelik çeşitli iddianamelerden şikayet etti ve temelsiz bir şekilde bunların koordineli bir Biden yönetimi komplosunun parçası olduğunu iddia etti.

The New York Times tarafından elde edilen ses kaydına göre Trump, "Bunlar bir Gestapo yönetimi yürütüyor" dedi.

Trump, "Sahip oldukları tek şey de bu" diye ekledi.

Onlara göre kazanmalarının tek yolu bu ve bu onları gerçekten öldürüyor. Ama bu beni rahatsız etmiyor.

Etkinliğe katılan ve Trump'ın potansiyel başkan yardımcısı adayı olduğu düşünülen Kuzey Dakota Valisi Doug Burgum daha sonra bu kışkırtıcı karşılaştırmayı savundu.

Pazar günü CNN'e verdiği bir röportajda Burgum, Trump'ın Gestapo açıklaması için "kısa bir yorum" diyerek bunu önemsiz gibi gösterdi ve "[Trump'ın] bahsettiği şeyin özünde bu yoktu" dedikten sonra pek çok Amerikalının bu sözlerin altında yatan düşünceye katıldığını söyledi.

Kuzey Dakota Cumhuriyetçisi, "Amerikalıların çoğunluğu Trump'ın davasının siyasi amaçlı olduğunu ve başka biri olsaydı bu davanın açılmayacağını düşünüyor. Kendisine haksızlık yapıldığını düşünmesini anlıyorum" dedi.

Muhtemel aday olarak seçim kampanyasından uzak tutulan birinin biraz hayal kırıklığı yaşaması anlaşılır bir durum.

Trump'ın sözlerinin geri kalanı da benzer şekilde saldırgandı; düşman olarak gördüğü çeşitli kişilere hakaretler yağdırdı ve kendi konumuyla övündü.

Eski Başkan, "aşağılık herif" ve "hem içi hem de dışı çirkin" diye nitelendirdiği özel danışman Jack Smith'e ayrı bir öfke besliyordu.

Trump, başkan yardımcısı olmak için "yalvardığını" iddia ettiği çeşitli Cumhuriyetçiler hakkında daha olumlu şeyler söyledi. Ayrıca geniş çapta izlenen bir oturumda üniversite rektörlerini antisemitizm hakkında şiddetle sorgulayan Temsilci Elise Stefanik ve "gerçekten etkileyici" bulduğu Vali Burgum gibi potansiyel başkan yardımcısı adaylarını da övdü.

Bir başka tuhaf anda Trump, Cumhuriyetçi Parti'ye 1 milyon dolar bağışta bulunan herkesin sahneye çıkıp konuşabileceğini söyledi.

Nihayetinde iki bağışçı sahneye çıktı ve bunlardan biri "Donald J. Trump, Tanrı'nın seçtiği kişidir" dedi.

Trump, Palm Beach'teki RNC etkinliğinde savunmasız görünse de mahkemelerde ağır bir incelemeyle karşı karşıya kalmaya devam ediyor.

Bu hafta eski üst düzey yardımcısı Hope Hicks, Trump'ın Manhattan'da görülen sus payı davasında ifade veren eski Başkan'ın çevresince en çok tanınan kişi oldu.

Beyaz Saray'ın eski iletişim direktörü, Trump'ın müttefiklerinin 2016 Access Hollywood kasetinin yayımlanmasına ve daha sonra porno film yıldızı Stormy Daniels'la ilgili ilişki iddialarına dehşetle tepki verdiğini anlatan ifadesinde gözyaşlarına boğulmuştu.