Sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapan ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin satın aldığı S-400 füze savunma sistemleri sebebiyle yaptırımların önünün açılması ve 740 milyar dolarlık bir savunma bütçesini kapsayan; 2021 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) Tasarısı'nı veto edeceğine ilişkin açıklamada bulundu.

YASA TASARISI İÇİNDE NELER VAR?

Geçtiğimiz günlerde ABD senatosu, Türkiye'ye, Rus S-400 füze savunma sistemlerini satın almasından ötürü ve Kuzey Akım 2 boru hattı projesi sebebiyle yaptırımların önünü açtığı bilinen Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) Tasarısı, 84 "kabul" oyuna karşı 13 "red" oyu almıştı. Tasarıda ek olarak 740 milyar dolarlık bir savunma bütçesi ve 12 bin ABD'li askeri personelin Almanya'dan geri çekilmesi, Rusya-ABD askeri işbirliğinin yasaklanması ve son olarak Ukrayna'ya daha fazla silah satış yapılmasını kapsıyordu.

TRUMP: KAZANAN ÇİN! VETO EDECEĞİM

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya platformundaki hesabı üzerinden bir paylaşımdabulunarak, Türkiye’ye S-400 füze savunma sistemlerini satın almasından ötürü yaptırımların önünü açan ve Senato'da kabul edilen yasa tasarısını veto edeceğini açıkladı. Trump, yeni savunma bütçesinin en büyük kazananın Çin olduğunu söyleyerek tasarıyı veto edeceğini söyledi.