3 Kasım 2020 gününde Beyaz Saray'da gövde gösterisi yaparak seçimi zaferle sonuçlandırdıklarını, kutlamalara şimdiden başlayacaklarını söyleyen Donald Trump, rakibi Demokrat Joe Biden'a karşı kaybetmenin şokunu yaşıyor. Seçimde oldukça sancılı geçen dönem sonrasında açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump'ın sözcüsü, mücadelenin daha yeni başladığını, henüz bitmekten oldukça uzak bir konumda olduğunu söyledi.

Eyaletlerde usulsüzlük iddiası

ABD Başkanı Donald Trump, kritik 4 eyaletteki oyların seçim sonuçlarına doğrudan etki ettiğini, ancak buradaki eyaletlerde yapılan usülsüzlükler sonucuyla rakibi Joe Biden'ın galip geldiğini iddia ederek söz konusu usülsüzlükleri tespit etmek için mücadeleye giriştiklerini duyurdu.

ABD'de istifa üstüne istifa

Amerika Birleşik Devletleri Başsavcısı William Barr, seçim suçlarıyla ilgilenen savcılara seslenerek onları göreve davet etti ve Adalet Bakanlığı bünyesindekilere bu usulsüzlüklerdeki iddiaların yalnızca sağlam olanlarını araştırmak koşuluyla yetki verdi. Bunun ardından istifalar art arda geldi. ABD Adalet Bakanlığı'nda en büyük seçim suçları savcısının, seçimde gerçekleşen usulsüzlük iddialarını protesto ettiği ve görevi bıraktığı ifade edildi.