Morning Consult'un yaptığı ankete verilerine göre, Trump'ın Cumhuriyetçi Parti içinde "ana rol" almasını isteyenlerin oranı ise 6 Ocak'taki Kongre baskınından bu ana 9 puan artışla yüzde 50 oldu.

CUMHURİYETÇİLERİN YÜZDE 81'İ TRUMP'A OLUMLU BAKIYOR

Trump'ın azil istemiyle senatoda yargılanması konusunda da Cumhuriyetçilerin yüzde 54'ü kuvvetle olmak üzere yüzde 81'inin Trump'a olumlu karşıladığı yönünde, bu oranın Kongre baskınından hemen sonrasında yüzde 76'larda seyrettiği de kaydedildi.

Ankete katılan her 10 Cumhuriyetçiden 3'ü, kurulması durumunda Trump'ın "Vatansever Partisi"ne (Patriot Party) geçeceği beyanında bulunurken, yüzde 25'i ise kararsız olduğu açıklandı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın yemin töreninin yapıldığı 20 Ocak'ta Trump, Washington'dan ayrılmadan hemen öncesinde Andrew Hava Üssü'nde yaptığı son konuşmada, "Bir şekilde geri döneceğiz." ifadesini kullanmış, bu da Trump'ın yeni bir siyasi oluşuma öncülük edebileceği sinyali olarak yorumlanmıştı.

Morning Consult anketinde, 22-25 Ocak tarihlerinde ise, yaklaşık 1200 Cumhuriyetçinin partili arasında yapıldığı ifade edildi.