ABD Başkanı Donald Trump ve Demokrat aday Joe Biden'ın sandıkta tüm kozlarını paylaşmasına sayılı günler kala, Trump'ın kişisel avukatından Twitter CEO'su Jack Dorsey ile ilgili flaş bir iddia geldi. Avukat Rudy Giuliani, Dorsey'in hapse atılması gerektiğini ileri sürdü. 

Giuliani, Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'ın çeşitli suçlar işlediğini, Twitter CEO'su Jack Dorsey'in de bu suçların Twitter üzerinden yayılmasını engellediğini ileri sürdü. Dorsey, Hunter Biden'ın Ukrayna'da bulunan ilişkileriyle alakalı gerçek olduğu kesin olmayan haberlerin Twitter'da yayınlanmasına müsaade etmemiş, e-postaların usulsüz bir şekilde ele geçirilmesini ve haberlerin doğruluğundan emin olunmamasını da bu engelin gerekçesi olarak göstermişti.

Twitter CEO'su Biden'ın suç ortağı

'America This Week' programına katılan avukat Giuliani, CEO Dorsey'i büyük bir tehlike olarak nitelendirip kullandığı "Hapse atın" ifadeleriyle dikkat çekti. Dorsey'in Çinliler için çalıştığını ve bir vatan haini olduğunu iddia eden avukat, Hunter Biden'ın suçlarını sakladığı için kendisinin de Biden'ın suç ortağı olduğunu söyledi. 

Hunter Biden'ın bilgisayarında çocuk fotoğrafları bulunduğu iddiası

Avukat Giuliani, öne sürdüğü iddiaların birinde Hunter Biden'a ait kişisel bilgisayarın bozulduğu gerekçesiyle tamire gönderildiğini, bilgisayarın içinde 18 yaşından küçük kız çocuklarının müstehcen fotoğraflarının yer aldığının yanı sıra Hunter Biden'ın babası Joe Biden'a söz konusu fotoğrafları gönderdiği ve 14 yaşındaki bir kızla ilişki yaşadığıyla ilgili bir mesaj gönderdiği de yer aldı.