Ukraynalı yetkililerin Suudi Arabistan'da ABD'li yetkililerle yapacakları görüşmeler sırasında Rusya ile kısmi bir ateşkes planı sunmaları bekleniyor.

Ukrayna'nın planı uzun menzilli füze saldırılarının durdurulmasını ve Karadeniz'i kapsayan bir ateşkesi içeriyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'nin ABD ile yapılacak toplantılara katılması beklenmiyor. Ukrayna'yı, Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, Savunma Bakanı Rustem Umerov ve askeri komutanlardan Pavlo Palisa temsil ediyor.

Zelenski, görüşmeler öncesinde yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın “pratik sonuçlar” elde etmeyi umduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Waltz, Başkan Donald Trump'ın 2022 başlarında Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesiyle başlayan savaşın bir an önce sona erdirilmesi için arabuluculuk yapma çabaları sırasında ABD heyetine liderlik ediyor.