3 Kasım 2020 ABD başkanlık seçimleri oldukça olaylı geçmişti. Donald Trump, o günden bu yana seçimlerde hile yapıldığını, aslında seçimi kazanan kişinin Demokrat Joe Biden değil de kendisi olduğunu ileri sürmeye devam ediyor.

Başkanlık seçimleriyle ilgili ilginç bir değerlendirme yapan Donald Trump, "3. dünya ülkesi gibiyiz." yorumunda bulundu.

BU ÜLKEMİZ İÇİN BÜYÜK BİR UTANÇ

ABD Başkanı Donald Trump, başkanlık seçimlerinde hile yapıldığı iddiasını savunmaya devam ederek, "Bu durum ABD için gerçekten büyük bir utançtır, aynı üçüncü dünya ülkesi gibiyiz." ifadeleriyle tepkisini gösterdi.

ABD'li Güreşçi Dan Gable'a, Oval Ofis'te "Özgürlük Madalyası" vermek üzere düzenlenen törende basın mensuplarına açıklama yapan Trump, seçimleri kazandığını ve bunu herkesin bildiğini iddia etti.

 

SEÇİMLER HİLELİYDİ, BUNU GÖRECEKSİNİZ

Seçim sonuçlarında kesin kararı verecek olan Seçiciler Kurulu'nun önümüzdeki hafta oylarını kullanacağının hatırlatılması üzerine ABD 3 Kasım 2020 başkanlık seçimlerinin hileli olduğunu söyleyen Trump, pek çok eyalete bakıldığında seçimlerin tamamen hileli olduğunun görüleceğini ileri sürdü.

Bu durumun ABD için utanç kaynağı olduğunu ifade eden Trump, ABD'yi bu sebeple 'üçüncü dünya ülkesi' kefesine koydu.

 

Joe Biden 306 delege kazandı

Başkanlık seçimlerinde 270 delegeyi kazanan başkan adayı, başkan olmaya hak kazanıyordu. Joe Biden, bu seçimlerde 306 delege kazandı, mevcut ABD Başkanı olan Donald Trump ise 232 delege kazanmış ancak seçim sonuçlarını kabul etmediğini, bu seçimde, özellikle de önemli eyaletlerde hile yapıldığını söylemişti.