3 Kasım ABD Başkanlık seçimlerinde adaylar Donald Trump ve Joe Biden arasındaki rekabet kısmen sona erdi. Gayriresmi sonuçlara göre Demokrat aday Joe Biden, 5 milyon fark atarak rakibi Donald Trump'ı mağlup etti. Donald Trump ise seçim süresince yaptığı paylaşımlardan ötürü Twitter hesabını kaybetmenin eşiğinde.

Trump, Twitter'de bir sürü uyarı aldı

The Verge tarafından yapılan habere göre Donald Trump, sosyal medya platformu Twitter'dan bir sürü uyarı aldı ve hesabını kaybetme eşiğine kadar geldi.

Bu bağlamda, Twitter'dan pek çok uyarı alan Donald Trump, eğer seçimi kaybederse Twitter'ın 'dünya lideri' muafiyetlerinin de dışında kalacak. Bunun anlamı ise Trump yalnızca başkanlığı değil, Twitter'daki hesabını da kaybedebilir.

Twitter neden Trump'a uyarı verdi?

Başkanlık seçimleri süresince Donald Trump, resmi hesabından yaptığı sahte bilgi içerikli paylaşımlarıyla Twitter'dan pek çok kez uyarı almıştı. Söz konusu sahte içerikli tweetlere, Twitter tarafından kısıtlama getirilmiş, toplumu bir seçim ya da başka toplumsal süreçlere katılma hususunda yanlış yönlendirdiğine ilişkin etiket koyulmuştu.