Gerekçe olarak, Trump’ın Pakistan ile Hindistan arasındaki son askerî gerilimdeki kritik müdahalesi ve tansiyonu düşürmeye yönelik rolü gösterildi.
İslamabad yönetimi tarafından hükûmetin resmî X (eski Twitter) hesabından yapılan açıklamada, Başkan Trump’ın “kararlı diplomatik girişimi ve belirleyici liderliği” sayesinde, nükleer silaha sahip iki ülke arasında yaşanabilecek büyük çaplı bir savaşın önüne geçildiği ve milyonlarca insanın hayatının tehlikeye atılmasının engellendiği belirtildi. Trump Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilecek.
Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Başkan Trump, son derece hassas bir dönemde hem İslamabad hem de Yeni Delhi ile temas kurarak büyük bir stratejik öngörü ve örnek bir devlet adamlığı sergilemiştir. Bu çabalar, yıkıcı sonuçlar doğurabilecek bir çatışmayı durduran bir ateşkese zemin hazırlamıştır.”




