Idaho'da oyların yüzde 89,3'ünü, Missouri'de ise yüzde 100'ünü alan Trump bu önseçimleri kolaylıkla kazandı.

Eski Başkan cumartesi günü Michigan'da mevcut 39 delegenin tamamını topladı. Önceki günlerde Michigan'da yapılan ayrı bir önseçimde Trump diğer 16 delegenin 12'sini kazanmıştı.

Cumartesi günkü karşılaşmalar Süper Salı'dan önceki son seçimlerdi. Salı günü Nikki Haley, önseçimlerde tutunabileceğini ve seçmenlere bir alternatif sunabileceğini göstermek adına tek bir eyaleti bile almaya muhtaç.

Aralarında Haley'nin de bulunduğu bazı kişiler, 91 ağır suçlamayla karşı karşıya olan Trump'ın yarıştan çekilebileceğine inandıklarını üstü kapalı bir şekilde ima ediyor.

5 Mart'ta Alabama, Alaska, Arkansas, Kaliforniya, Colorado, Maine, Massachusetts, Minnesota, Kuzey Carolina, Oklahoma, Tennessee, Teksas, Utah, Vermont ve Virginia'da seçmenler sandık başına gidecek. Temmuzda düzenlenecek Ulusal Cumhuriyetçi Kongre öncesindeki bu oylama dalgası, delegelerin üçte birinden fazlasını oluşturuyor.

Haley için bu salı günü kampanyasını yeniden canlandırması için bir fırsat. Trump içinse yarışı kesin bir şekilde bitirme zamanı.

Anketler Haley'nin herhangi bir yerde önde olduğunu göstermiyor ancak kampanyası banliyö nüfusunun yüksek olduğu eyaletlerde iyimser bir tutum sergiliyor.

Haley'nin süper PAC yönetimine yakın bir kaynak, Cumhuriyetçi aday adayının Güney Carolina'daki yenilgisinin ardından geçen hafta gazetecilere verdiği röportajda, "Vermont, Utah, Virginia. Bence demografik olarak bakarsanız, Haley'nin kazanma şansının olduğu eyaletler var" dedi.

Trump bugüne kadar Cumhuriyetçi önseçimlerinde her eyaleti kazandı. Haley, Florida Valisi Ron DeSantis ve işadamı Vivek Ramaswamy'nin ocaktaki Iowa önseçimlerinin ardından adaylıktan çekilmeleriyle Trump'ın son rakibi oldu.

Eski Başkan, Cumhuriyetçi seçmenlerin favorisi olmaya devam ediyor ve bazı son anketlere göre birtakım salıncak eyaletlerde de Başkan Joe Biden'ın önünde yer alıyor.

Ancak diğer anketler, önemli sayıda Cumhuriyetçinin ve Amerika'nın bağımsız seçmenlerinin kasımdaki seçimde Trump'a oy vermeyeceğini gösteriyor.