Brezilya’da teslim olduktan sonra Türkiye’ye getirilen ve tutuklanarak cezaevine gönderilen ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın ifadesinde Çiftlik Bank mağdurlarından Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) raporlarında belirtilen miktardan çok daha fazlasını topladığını anlattı.

Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre, Aydın yatırım yaptığı Bitcoin’den kazandığı paranın da SPK raporlarında Çiftlik Bank’ın toplam kâr döngüsü olarak geçen 2 milyar 971 milyon liranın “kat kat” üstünde olduğunu söyledi.

322 MİLYON NEREDE?

Aydın, “Tespiti yapılan 322 milyon 642 bin liralık para açığı nereden kaynaklanıyor, bu paraya ne oldu?” sorusuna şu cevabı verdi:

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı raporunda belirtilen yatırım yapan üyelerden toplanan para miktarı, bu paralardan üyelere geri dağıtılan para miktarı, şirket sermayelerinde kullanılan para miktarı güncel değildir. Bu nedenle Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin yaptığı hesaplamalar yanlıştır. Hatırladığım kadarıyla yatırım yapan Çiftlik Bank oyunu üyelerinden 1 milyar 500 milyon liraya yakın para toplandı ve 850 milyon yakın para üyelere oyun kazancı dağıtıldı. Ayrıca biz Gümrük ve Ticaret Bakanlığı raporunu tamamlamadan bizim hakkımızda saadet zinciri ile dolandırıcılık yaptığımız yaftasını yaptığından saadet zinciri olmadığımı kanıtlamak için üyelik alımımızı durdurduk.

Hakkımda yakalama kararı çıkartılınca kalan iadeleri yapamadım. Ayrıca tespiti yapılan 322 milyon 642 bin liralık mahiyeti belli olmayan para iddiasıyla ilgili ben bu parayı diğer yurtdışı şirketlerinin kurulumunda Bitcoin cihazlarının alımı ve tesislerinin kurulumunda kullandım. Bu para güncel miktar değildir. Bu paradan daha fazlasını kullandım.”