15 Ocak 2021 tarihinden itibaren İstanbul'da toplu taşıma araçlarını binebilmek için gerekli olan İstanbulkart, HES koduna tabi tutulacak. HES kodu entegre edilmemiş İstanbulkartlar, söz konusu tarihten itibaren toplu taşıma araçlarında kullanılamayacak.

HES KODU İSTANBULKART'A NASIL TANIMLANIR?

"HES kodunu İstanbulkart'a tanımlama" cümlesi son dönemlerde vatandaşların arama motorları üstünde en fazla aradığı cümle haline geldi. Peki HES kodu akbile nasıl eklenir, HES kodu İstanbulkart'a nasıl tanımlanır?

HES kodunu İstanbulkart'a tanımlamak için https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul/ adresinden işlem yapılması gerekmektedir. 15 Ocak 2021 tarihinden sonra, bu adresten işlem yapmamış vatandaşlar, kartlarını toplu taşıma araçlarında kullanamayacaklar.

E-DEVLET YOLUYLA HES KODU ALMA

E-devlet sistemi üzerinden HES kodu almak isteyen vatandaşlar, https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme adresine girerek HES kodu alabilir.

SMS YOLUYLA HES KODU ALMA

SMS kullanarak HES kodu almak isteyen vatandaşlar; HES yazıp boşluk bıraktıktan sonra T.C. vatandaşlık numalararını, seri numaralarının son 4 hanesini ve HES kodunun geçerlilik süresini yazarak 2023'e mesaj göndermelidir. Bilgiler, sırasıyla ve doğru bir şekilde yazılmalıdır.

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASI İLE HES KODU ALMA

Uygulama içinden 'HES Kodu İşlemleri', ardından 'HES Kodu Oluştur' butonuna tıklanır. Kodun kullanım süresi belirlendikten sonra HES kodu 

Hayat Eve Sığar uygulaması telefona nasıl indirilir?

Uygulama hem iOS, hem de Android işletim sistemli telefonlara yüklenebiliyor. İndirme linklerini aşağıdan bulabilirsiniz.

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASINI ANDROİD CİHAZLARA İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASINI İOS CİHAZLARA İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ