İngiltere'nin eski Başbakanı Tony Blair'in baldızı Lauren Booth, bundan 11 sene önce, Filistin sayesinde Müslüman olduğu bildirmişti.

İngiltere'nin eski Başbakanı Tony Blair'in eşinin kız kardeşi, 43 yaşındaki gazeteci ve yayıncı Lauren Booth 2010 senesinde Müslüman olmuştu.

O dönem, Fatıma Masume'nin İran'ın Kum şehrindeki türbesini ziyaret ettikten sonra Müslüman olmaya karar verdiğini ifade eden Booth, "Bir salı günü akşamüstüydü, oturdum ve ruhani bir şey hissettim, çok büyük sevinç duydum" demişti.

İngiltere'ye döner dönmez Müslüman olmaya karar verdiğini izah eden Booth ayrıca, bundan sonra domuz eti yemediğini, alkol almadığını ve her gün Kur'an-ı Kerim okuduğunu söylemişti.

Burka ya da çarşaf giyip giymeyeceği konusu ile ilgili ise Booth, "Ruhani yolculuğumun beni nereye götüreceğini kim bilebilir ki" diye yanıtlamıştı.

Booth, Müslüman olmasında Filistin ve Gazze'ye yaptığı seyahatlerin ve Filistin halkının cesaretinin büyük etkileri bulunduğunu söylemişti.

Booth, "Tony Blair, belki de şu anda Bahamalar'da tatildedir. Filistin halkına, kadınlarına, çocuklarına hiçbir faydası yok ve görevinden derhal istifa etmelidir. Eğer onu bulursanız onu aradığımı söyleyin" diye ifade kullandı.