Tokat’ta afet bölgesine ulaştırmak üzere Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesinin organize ettiği yardım kampanyasında vatandaşlardan toplanan battaniye, kuru gıda, kışlık giysi ve temizlik ürünlerinden oluşan yardımların yüklendiği TIR afet bölgesine hareket etti.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Hüseyin Akbaş Spor Salonu’nda vatandaşlardan gelen yardımların toplanmaya devam ettiğini dile getirerek “Yardımlardan oluşan ilk aracımızı afet bölgelerine uğurladık. Yüzlerce hemşerimiz kampanyaya destek vererek Hüseyin Akbaş Spor Salonu’na yardım eşyalarını getirdiler ve getirmeye devam ediyorlar. Bugün bir TIR daha göndereceğiz. Vatandaşlarımız kuru gıda, atıştırmalıklar, battaniyeler ve kışlık giysilerden oluşan yardımlarını getirmeye devam edecekler. Ayrıca 112 acil durum telefonları arandığında vatandaşlarımızın yardımları ekipler tarafından alınarak buraya getiriliyor. Eşyaların hiç kullanılmamış olmasına özen gösterelim. Yardım kampanyasına katılan ve katılacak olan hemşerilerime teşekkür ediyorum. İnşallah yaraları hep birlikte saracağız” dedi.

Başkan Eroğlu “Afet bölgesindeki çalışmalara destek vermek üzere Tokat Belediyesinden 35 yardımcı personel ve 15 itfaiye erini afet bölgesine uğurladıklarını dile getirerek “Sabah saatlerinden itibaren çok sayıda iş makinesi, arama kurtarma ekibi, askerlerimiz ve belediyeden mesai arkadaşlarımız kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere bölgelere yola çıktılar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum. Deprem bölgelerimizden üzücü haberler gelmeye devam ediyor. Rabbim vefat eden kardeşlerimize rahmet etsin, yaralılarımıza acil şifalar versin. Göçük altında kurtarılmayı bekleyen kardeşlerimize de sağ salim kurtulmayı nasip etsin” diye konuştu.