Depremzedelerin toplu taşımadan ücretsiz olarak yararlanması hakkında verdikleri karar hakkında bilgi veren Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu “Asrın felaketinin üzerinden yirmi dört gün geçti. Acılarımız halen yüreklerimizde tazeliğini koruyor. Ama bir taraftan da yaralar çok hızlı bir şekilde sarılıyor. Devletimiz milletimiz bu yaraları çok hızlı bir şekilde onarıyor. İnanıyorum ki çok kısa zaman içerisinde şehirlerimizin eski haline dönüşmesi gerçekleşecektir. Deprem bölgesinden yeni geldim ve oradaki yaraları sarmaya çalışıyoruz. Bugün meclis toplantımızda Tokat’ta misafir ettiğimiz depremzedelerimiz için önemli kararlar aldık. Tokat il merkezimizde 7 bin civarında depremzede kardeşimizi misafir ediyoruz. Aldığımız önemli yardım kararlarından biri misafir depremzedelerimiz için şehir içi toplu taşıma araçlarından ücreti belediyemiz tarafından karşılanarak ücretsiz olarak faydalanmalarıdır. Belediye meclisimizde bulunan bütün partilerin temsilcilerinin oy birliğiyle bu kararı aldık. Biz yardım edenlerin şehri Tokat’ın evlatlarıyız. Bize de burada yardım görevi düşer. Darda olana zorda olana elbirliğiyle yardım etmek düşer. Kararı oybirliğiyle destekleyen bütün meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Rabbim bir daha ülkemize böyle bir afet yaşatmasın” dedi.

Tokat Belediye sınırları içerisinde geçici olarak ikamet eden misafir depremzedelerin toplu taşıma araçlarından ücretsiz olarak yararlanmasını sağlayan kararla birlikte Afad tarafından verilen belgeye sahip olan depremzedeler, belgeleri ile birlikte Tokart Bürosuna şahsen başvurarak bu hizmetten faydalanmaya başlayacak. 

    

Misafir Kart adıyla yürürlüğe giren uygulamada kartlar Tokart tarafından aile reisine teslim edilecek ve bu kartları AFAD tarafından belirlenen isimleri yazılı olan aile bireyleri ücretsiz olarak kullanabilecek. Misafir Kart her ay Tokart Bürosunda vize işlemleri yenilenerek kullanılmaya devam edilecek. Kooperatiflere verilen liste dışında kalan ve listede ismi olmayan depremzedelerin de AFAD Belgesi olmak şartıyla kayıtları yapılıp uygulamadan faydalanabilecekleri öğrenildi.