Tahıl üretimi ve kalitesinin yükseltilmesi adına Tokat'ta düzenlenen projeyle birlikte bugün bir törenle tohum dağıtımı yapıldı. Bu kapsamda tam 5 bin çiftçiye bin 278 ton sertifikalı buğday tohumu yüzde 50 hibeyle dağıtıldı. Tohumlar Özel İdaresi kaynaklarıyla yaklaşık olarak 4 milyon TL'ye temin edildi.

'ÇİFTÇİYE 600 TON BUĞDAĞ DESTEĞİ VERİYORUZ'

Zile ilçesinde düzenlenen dağıtım törenine Tokat Valisi Ozan Balcı da katılarak bir konuşma gerçekleştirdi. Balcı, tohumların hayır ve bereket getirmesi temennisiyle başladığı konuşmasında her daim tarım sektörüne, çiftçi ve üreticiye dost olduklarını bildirdi.

Tohumlar toprak ile buluşturulacak

Törende Vali Balcı'nın konuşmasının ardından dağıtım yapıldı. Çiftçilere teslim edilen tohumlar, Tokat genelinde yaklaşık 50 bin 700 dekar alanda toprağa kavuşturulacak.

İl Özel İdaresi'nden 600 ton buğday desteği verdiklerini belirten Vali Balcı, "Bu defa bir kat daha artırıp 1278 ton dağıtım yapmaya karar verdik. Şimdi 50 bin dönüm alan sertifikalı buğdayla buluşmuş olacak inşallah. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim." ifadelerine yer verdi.

'ÇİFTÇİLERLE GURUR DUYUYORUZ'

Zile'deki çalışkan çiftçiler ile gurur duyduğunu belirten Balcı, "Bu tohumların üretilmesinden, alınmasından ve buraya getirilmesine kadar emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Dağıtmış olduğumuz sertifikalı buğday memleketimize, milletimize, insanlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Bol ve bereketli olsun." diyerek sözlerini noktaladı.