Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde depremin yaralarını sarmak için Tokat Belediyesi çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Altyapı çalışmaları ve seyyar mutfak uygulaması ile hizmet veren Tokat Belediyesi Ramazan ayına girilmesi ile birlikte Gölbaşı ilçesinde yaşayan depremzedelerin iftar ihtiyacının karşılanması amacıyla Ramazan Çadırı kurulumu gerçekleştiriyor.

İftar çadırı kurulması ile ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu “Gölbaşı ilçesindeki depremzede kardeşlerimizin iftar edebilmeleri için 4 bin kişilik bir iftar çadırı kuruyoruz. Orada yaşayan depremzede kardeşlerimiz burada iftarlarını yapabilecekler. Hazırlıklarımızı tamamladık ve bununla ilgili ekiplerimiz yola çıktı. İlk iftardan itibaren 4 bin kişilik iftar çadırımız faaliyete geçmiş olacak” dedi. İnsanların daha çok çadır ve konteynerlerde yaşadığı Gölbaşı ilçesinde sahurlar için de çalışma gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Eroğlu “Kumanyalarımızı da hazırladık. İçerisinde helva gibi, peynir gibi kahvaltılık ürünlerin yer aldığı kumanyaları depremzede kardeşlerimize ulaştırıyoruz” diye konuştu.

Edinilen bilgilere göre üniversite öğrencilerinin şehirlerinde bulunmasından dolayı bu yıl Tokat’ta iftar çadırı kurulmayacak. Belediye Aşevinden ihtiyaç sahiplerine, yemek yapma imkânı olmayan yaşlılara ve misafir depremzedelere yemek ulaştırılacak. Tokat’ta bu yıl da ilk oruçlarını tutan çocuklara hediyelerin verileceği Tekne Orucum kampanyasının devam edeceği öğrenildi.