Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bugün Sultanbeyli’de düzenlenen Sultanbeyli Dijital Dönüşüm ve Yetkinlik Geliştirme Merkezi açılışına katıldı.

Bakan Varank, açılış programı öncesinde Sultanbeyli Belediye Başkanlığı binası önüne Türkiye’nin yerli otomobili Togg ile geldi.

Sultanbeylili vatandaşların da Togg otomobiline ilgisi yoğun oldu. Vatandaşlar da otomobil önünde fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

Kendisine bir gazetecinin sorduğu ‘Sultanbeyli’ye Togg ile geldiniz’ sorusu üzerine Bakan Varank, “Sultanbeyli her şeyin en iyisine layık. Arabanın da en iyisine layık olduğu içi Togg ile geldik.” dedi.

Varank şu ifadeleri kullandı:

Ben buradan 6’lı masaya sesleniyorum. Araç nerede diyordunuz araç yollarda. Bireysel olarak başvurdum ama bana çıkmadı. Bakanlıklara da birer tane verildi. Gördüğünüz şahsi aracım değil. Bakanlığın aracı ben daha önce de Toyota Hibrit aracı kullanıyordum. Rengi ben kullandım.

"TÜM TESTLERDEN BAŞARIYLA GEÇTİ"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, geçen günlerde Togg hakkında yaptığı açıklamalarda, "Dünyaya açılamaz' dedikleri Togg, Avrupa Birliği Mevzuatıyla uyumlu tüm testlerden başarıyla geçti. Öyle ki Türkiye’de ilk defa bir binek otomobil Araç Tip Onay Belgesi almaya hak kazandı. Onu da bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız, eliyle teslim etti." ifadelerini kullanmıştı.

"BAKAN OLARAK HİBRİT ARACA BİNİYORUM"

Bakan Varank yerli otomobil konusunda tüm desteklerini sürekli dile getiriyor.

Mustafa Varank, dünyayla eş zamanlı olarak Türkiye'de ilk defa üretimi yapılacak yeni Toyota Corolla Hibrit modelini ilk makam aracı yapan Bakan olmuştu.

Varank konuya ilişkin "Benim makam aracım Toyota Corolla, hibrit bir araç. Türkiye'de örnek olsun diye bakan olarak hibrit araca biniyorum. Gayet de memnunum, hiçbir sıkıntım yok.