Fikri ve sınai mülkiyet hakları yüzde 100 Türkiye'ye ait küresel bir marka ortaya çıkarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak hedefiyle yola çıkan Togg'un seri üretiminin gerçekleştirileceği Gemlik Kampüsü'nün açılış töreni başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Togg Üst Yöneticisi (CEO) M. Gürcan Karakaş'ın hitaplarının olacağı törene yerli ve yabancı basın yoğun ilgi gösteriyor.

Bursa ve çevre illerden kendi imkanlarıyla Togg Gemlik Kampüsü yakınlarına kadar gelen vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgi gösterilerinde bulundu.

Yaklaşık 2 yıl gibi kısa sürede tamamlanan Togg Gemlik Kampüsü'nün açılışına şahitlik etmek isteyen davetliler, törenden saatler önce turnikelerden geçirilerek alana alındı.

Togg'un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü'nde açılış için hazırlıklar ise tören öncesinde tamamlandı. Bursa-Yalova kara yolundan tesise ulaşım sağlanan kavşaklara Karayolları Genel Müdürlüğü ekiplerince "Togg" yazılı yön tabelaları yerleştirildi.

Kara yolundan 5 kilometre uzaklıktaki tesisin yolları ve kavşaklarında Togg'un amblemini yansıtan peyzaj çalışmaları yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;

Cumhuriyetimizin 99. Yılı kutlu olsun. Anadolu topraklarını bizlere vatan yapan ecdadı, milli mücadelenin kahramanlarını, Gazi Mustafa Kemal ile TBMM’nin tüm mensuplarını rahmet ve şükranla yad ediyorum. Bu anlamlı günde milletçe tek yürek olduğumuz tarihi açılışta buluşmamızı nasip eden Rabbimize hamdüsena ediyorum.

Millet olmak demek, tüm hasretler üzerinde ortak bir geleceğe yönelmek demektir. Togg ülkemizin güçlü yarınları için işte bu ortak hayali kurmanın tadını hepimize yaşatan projenin adıdır. Seri üretim bandından indirip sizlerin huzuruna çıkardığımız bu ilk araçla 60 yıllık hayalin gerçeğe dönüşüne şahitlik ediyoruz. Bir tarafta kırmızı bir tarafta beyaz. Ne anlama geldiğini herhalde anlıyorsunuz.

Bunun için Togg Türkiye’nin 85 milyonun ortak gururudur diyoruz. Ülkemizin dört bir yanından ve dünyanın çeşitli yerlerinden Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg’un başarısı için destek veren herkese gönülden teşekkür ediyorum.

"EMEKÇİLERİMİZİ YÜREKTEN KUTLUYORUM"

Bu memleket meselesidir diyerek bugünkü heyecanımıza ortak olan siyasi parti genel başkanlarına, milletvekillerine ve devletimizin her kademesinden arkadaşlarımıza ve aziz vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Togg’u seri üretim bandından indirmek için gecesini gündüzüne katan babayiğit, teknisyen, mühendis ve şu anda 1300 civarındaki emekçilerimizi yürekten kutluyorum.

"AKILLI CİHAZLARIMIZIN ÜLKE VE MİLLETİMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM"

Sizler milletimizle birlikte Nuri Demirağ’ın, Nuri Killigil’in Vecihi Hürkuş ve Şakir Zümre’nin mirasını onurlandırdınız. Dün Ankara’da Türkiye Yüzyılımızın müjdesini milletimizle paylaştık. Biz bu ürüne otomobil diyoruz. Üreticileri Togg'u akıllı cihaz olarak tabir ediyor. Togg Gemlik kampüsünün ve banttan indirdiğimiz akıllı cihazlarımızın ülke ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Binlerce yıldır en çetin engelleri aşarak varlığını sürdürmüş, adeta feleğin çemberinden geçerek devletini kurmuş bir milletiz. Cumhuriyetin ilk yıllarında birinci dünya savaşının tüm yükünü sırtlanmış bir ülke olarak girdik. O zor günlerde milli mücadele ruhuyla işine sarılan müteşebbislerimiz tüm imkansızlıklara rağmen çok önemli girişimler başlattılar.

Genç cumhuriyetin parlak girişimleri görünmez eller tarafından akamete uğratıldı. Kendi kabiliyetleri, çabalarıyla fabrikalar kuran vatansever girişimcilerin önleri kesildi. O fabrikalarda üretilen uçakların yerlerini kuluçka makineleri, bombaların yerini ise soba boruları yer aldı. Ülkemizin son 20 yılı bize biçilen gömleği çıkarmanın mücadelesiyle geçti. Kadim bir devlet geleneğinin mirasçısı olarak bize de yakışan buydu. Tıptan mühendisliğe her alanda çıkarılan icatlarla günümüz bilimine temel atmış alimlerin, öncülerin torunlarıyız.

"VIZYONUMUZ GENİŞİ İNANCIMIZ TAM"

Bunun için bize küçük düşünmek asla yakışmaz, bizim hedefimiz büyüktür. Vizyonumuz geniştir, inancımız tamdır. Güçlü olmanın ve güçlü kalmanın yolu ise kendi kendine yetebilmekten namerde muhtaç kalmamaktan geçiyor. İşte bunun için her fırsatta yerli ve milli diyoruz. Savunma sanayinden otomotive, enerjiden sağlığa her alanda elde ettiğimiz başarıları görüp de yüreği sevinçle dolmayan var mı?

"ÇILGIN TÜRKLER GELİYOR' DİYECEKLER"

İşte Tayfun füzeleri atılmaya başladı Yunan ne yapmaya başladı. Hemen televizyon yayınlarında Tayfun onların gündemine girdi. Daha durun bakalım bunun arkası gelecek. Şimdi Togg Avrupa’nın yollarına bütün modelleriyle girdiği zaman ciddi manada tutuşacaklar. Ne diyecekler “Çılgın Türkler geliyor” diyecekler.