Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOGG'un üretim süreciyle ilgili olarak ''Doğru zamanda doğru teknolojiye yatırım yaptık'' dedi ve en önemli özelliği de fikri mülkiyet hakkının bize ait olduğunu söyledi.

Bakan Varank aracın koltuklarının deri olmayacağını ve vegan olacağını belirterek, “Hayvanlara zarar verilmeden koltuklar yapılmış olacak. Şirket politikası gereği hayvanlara zarar vermek istemeyen bir girişim olacak” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de 81 ilde altyapı çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Varank, 1500 şarj istasyonunun kurulması noktasında çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü belirtti.

GÜRCAN KARAKAŞ’TAN FİYAT İÇİN İPUCU

TOGG Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş, "Pazara çıktığımızda karşımızda elektrikli araçtan çok C segmentindeki içten yanmalı SUV araçlar olacak. Dolayısıyla bizim fiyat açısından da onlarla rekabet edebiliyor olmamız lazım" dedi.

C-SUV SEGMENTİNDEKİ ARAÇLARLA FİYAT OLARAK REKABET EDEBİLECEK

İçten yanmalı rakiplerine karşı teknolojik olarak daha üstün olan TOGG C-SUV'un tahmini Türkiye fiyatının Türkiye'de satılan ve büyük ilgi gören içten yanmalı C-SUV'lar Opel Grandland X, Peugeot 3008,  Volkswagen Tiguan, Hyundai Tucson ve Nissan Qashqai'nin fiyatına yakın olması bekleniyor.