Yumurta

Yumurtalar ve özellikle yumurta akı tirozin içerir. Bu amino asit tiroid hormonlarının üretimi ve dolayısıyla tiroid bezinin düzgün çalışması için gereklidir. Vücutta tirozin doğal olarak, yumurtalarda da bulunan başka bir amino asit olan fenilalaninden üretilir. 100 gr yumurta 685 mg fenilalanin ve 502 mg tirozin içerir.

Mercimek

Mercimek, bakla, nohut, fasulye... Baklagiller 100 gramda ortalama 2,8 mg demir ile demir açısından zengindir. Demir, enzimatik aktiviteye katılarak tiroid hormonlarının üretimine katkıda bulunur. Eerkekler için günde 10 mg, kadınlar için 16 ila 20 mg demir tüketimi önerilmektedir.

Süt ürünleri

Doğal yoğurtlar iyi bir iyot kaynağıdır ve tiroidin düzgün çalışması için ihtiyaç duyduğu D vitamini de içerirler.

Yağlı balıklar

Ton balığı, sardalye, uskumru ve somon gibi yağlı balıklar iyot açısından özellikle zengindir. Haftada en az iki kez tüketilmeleri önerilir.

Karaciğer

100 gr dana karaciğeri 12 mg çinko sağlar, yetişkinler için günlük önerilen alımın tamamını karşılar. Ayrıca önerilen günlük A ve B2 vitamini alımını da büyük ölçüde karşılar. tüm bunlar tiroid sağlığı için çok önemlidir.

Bitter çikolata

İçerdiği magnezyum, tiroid bezinin çalışmasını sağlayan sayısız enzimatik reaksiyonlarda rol oynar. İdeal olarak kakaoda çok miktarda bulunur. 100 gr bitter çikolata, 150 mg ila 400 mg arasında magnezyum içerir.

Badem

Badem, eksikliğinde tiroid bezi bozukluğuna neden olabilecek iyi miktarda kalsiyum içerir.

Kabak çekirdeği

Bu süper besin çinko bakımından zengindir. Bu antioksidan element tiroidin düzgün çalışması için gereklidir ve vücutta depolanmaz. 100 gram kabak çekirdeği 7,6 mg çinko sağlar. Yetişkinler için önerilen günlük alım miktarı 15 mg'dır. Aynı faydaları olan susam tohumlarını da tercih edebilirsiniz.

Mango

Mango, A vitamini içeriği sayesinde tiroidi güçlendirmeye yardımcı olur.

Buğday tohumu yağı

Buğday tohumu yağı, iyi miktarda E vitamini içerir. 1 yemek kaşığı buğday tohumu yağı 22 mg E vitamini sağlar ve yetişkinler için önerilen günlük alım miktarının tamamını karşılar. Ayrıca çinko açısından zengin olduğu için tiroid için önemlidir.