Usta Timur Selçuk 74 yaşında vefat etti. Çok sesli müzikte en bilinen isimlerden olan Timur Selçuk'un ölüm nedenini eşi açıkladı.

Timur Selçuk'un eşi, geçtiğimiz gece son olarak saat 11:30'da vakit geçirdiklerini, ardından ertesi sabah Timur Selçuk'un öldüğünü ifade ederek bunun bir kalp krizi olabileceğini açıkladı.

Timur Selçuk'un bilinen hiçbir hastalığı veya rahatsızlığı olmadığı belirtildi.

Timur Selçuk kimdir? Timur Selçuk hayatı

Hayata İstanbul'da 2 Temmuz 1945 tarihinde gözlerini açan Timur Selçuk, Türk sanat müziği bestecilerinden Münir Nurettin Selçuk ve tiyatro sanatçılarından Şehime Erton'un oğludur.

Timur Selçuk müzik hayatına beş yaşında piyano çalarak başlamıştır. İlk konserini yedi yaşında veren Timur Selçuk, lise eğitimini Galatasaray Lisesi'nde tamamladı. Ardından üniversiteye geçen Timur Selçuk, İstanbul Belediye Konservatuarı'ndan piyano bölümüne gitmiştir.

Timur Selçuk 1998'de Devlet Sanatçısı ünvanını aldı

Fransa Paris'te bulunan Ecole Normale de Musique de Paris'de eğitim alan Timur Selçuk, bestecilik ve orkestra yönetiminden mezun oldu.

Ardından 1975 tarihinde Türkiye'ye dönen Timur Selçuk, "Beyaz Güvercin", "Ayrılanlar İçin", "İspanyol Meyhanesi", "Sen Nerdesin" adlı parçalarıyla döneme damga vurmuştur.

Yıllar 1998'i gösterdiğinde Kültür Bakanlığı tarafından verilen "Devlet Sanatçısı" ünvanını kazandı.