Özellikle Pekin merkezli ByteDance'e ait olan TikTok'un Çin hükümetiyle veri paylaşabileceğinden veya platformunda görüntülenen içeriği değiştirebileceğinden endişe ediyorlar. Şu ana kadar bu endişeleri destekleyecek çok az kanıt var.

ByteDance'in kurucu ortağı Zhang Yiming Kongreye ByteDance'in Çin hükümetine ait olmadığını veya Çin hükümeti tarafından kontrol edilmediğini söyledi. Ancak diğer birçok Çinli şirket gibi ByteDance da yasal olarak parti üyesi çalışanlardan oluşan kurum içi bir Komünist Parti komitesi kurmaya mecburdur.
 
Ağustos 2020'de, Trump yönetiminin TikTok'u satmaya zorlama girişiminin ardından Pekin, ihracat kontrol kurallarını, TikTok'un kişiselleştirilmiş bilgi öneri hizmetlerine benzer görünen teknolojiler de dahil olmak üzere, hassas olduğunu düşündüğü çeşitli teknolojileri kapsayacak şekilde revize etti.
 
Birkaç yıl sonra, 2023'ün başlarında bir Ticaret Bakanlığı sözcüsü, hükümetin konuya ilk doğrudan yanıtında Çin'in TikTok'un herhangi bir zorla satışına karşı çıkacağını söyledi.
 
Sözcü Shu Yuting, uygulamanın satışının veya elden çıkarılmasının "teknoloji ihracatını" gerektireceği ve Çin hükümeti tarafından onaylanması gerekeceğinden kaynaklandığını söyledi.
 
Pekin o zamandan bu yana bu tutumunda herhangi bir değişiklik belirtmedi.