Sosyal medya yasası kapsamı sonrasında Facebook, Twitter ve YouTube gibi sosyal medya devi platformları için Türkiye'de temsilci bulundurmaları için verilen sürenin dolmasının ardından ilk olarak Rusya'nın sosyal medya platformu VKontakte (VK) Türkiye'ye temsilcisini atamıştı. Daha sonra ise YouTube temsilci atayacaklarını açıklamıştı.

Tiktok Temsilcilik açıyor

TikTok da dahil olmakla birlikte Facebook, Instagram, Twitter, Periscope ve YouTube'a yasal sürelerinin sona ermesinden sonra temsilci bildiriminde bulunmadıkları için önce 10'ar sonra 30'ar milyon lira ceza kesilmişti.

İkinci kez verilen idari para cezası tebliğinden itibaren 30 gün içinde de bildirimde bulunmayan sosyal medya platformlarının Türkiye'de mukim vergi mükellefi gerçek ve tüzel kişilerin ilgili sosyal medya şirketine reklam vermesi yasaklanacak ve de bu kapsamda para transferi de yapılamayacak. Verilen reklam yasağı kararı, Resmi Gazete'de yayımlanacak.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımla,

"Temennimiz diğer sosyal ağ sağlayıcıların da bir an önce temsilcilerini bildirmeleri ve yükümlülüklerini yerine getirmeleri" 

ifadelerine yer verdi.

VK