6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümünde Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV), deprem afetinden etkilenen ve eğitimlerine ara vermeden devam etmek isteyen öğrencilere destek olma misyonuyla çalışmalarını sürdürüyor.

TİKAV, burs sağladığı 3 bin genç için yaşadıkları depremin izlerini silmek, kayıplarını onarmak ve daha güçlü bir toplum inşa etmek için felaketin birinci yıl dönümünde, tüm destekçilerine ve işbirliği içinde oldukları kuruluşlara duyduğu derin minnettarlığı ifade ediyor.

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümünde Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV), deprem afetinden etkilenen ve eğitimlerine ara vermeden devam etmek isteyen öğrencilere destek olma misyonuyla çalışmalarını sürdürüyor.

TİKAV, gençler için yaşadıkları depremin izlerini silmek, kayıplarını onarmak ve daha güçlü bir toplum inşa etmek için felaketin birinci yıl dönümünde, tüm destekçilerine ve işbirliği içinde oldukları kuruluşlara duyduğu derin minnettarlığı ifade ediyor.

Deprem felaketinin hemen ardından “El Ele Birlikteyiz” adı altında bölgeye yönelik farklı alanlarda yardımlarını sürdüren TİKAV koordinasyonunda 1000 öğrenci için başlattığı Akfen-TİKAV Burs Programı’na 108 bin 127 başvuru gelmiş, bunun üzerine üniversite öğrenim hayatları boyunca destek sağlayacak programda sayı Akfen Holding, Akfen Yenilenebilir Enerji ve Acacia Maden İşletmeleri desteğinde 3 bine çıkartılmıştı.

Gelen başvurulardan belirlenen 3 bin öğrenci için her yıl akademik takvim süresince aylık olarak burs ödemeleri gerçekleştirilirken, gençlerin eğitim yolculuklarını kesintisiz sürdürmeleri sağlandı ve hayallerinin gerçekleşmesine katkıda bulunuldu.

“ÖĞRENCİLERİN GELECEĞE DAİR

UMUT VE HAYALLERİNİ DESTEKLİYORUZ”

Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Kırçuval, gençler için depremin izlerini silmek, kayıpları onarmak ve daha güçlü bir toplum inşa etmek için felaketin birinci yıl dönümünde, tüm destekçilerine ve işbirliği içinde oldukları kuruluşlara derin minnettarlık duyduklarını ifade etti.

Depremlerin ardından eğitime kesintisiz devam etmek isteyen öğrencilere yönelik olarak başlattıkları Akfen-TİKAV Burs Programı’na  108 bin 127 öğrencinin başvuruda bulunduğunu belirten Kırçuval, şöyle devam etti:

“Başvuruların olağanüstü sayısına yanıt olarak, Akfen Yenilenebilir Enerji ve Acacia Maden İşletmeleri'nin de desteğiyle, burs alacak öğrenci sayısını 3000'e çıkarma kararı aldık. Kahramanmaraş depremlerinin yaralarını sarmak için 'El Ele Birlikteyiz' kampanyası altında sürdürdüğümüz bu çabaları, öğrencilerin eğitimlerine devam edebilmeleri için önemli bir adım olarak görüyoruz. Akfen Holding ve ortaklarının desteğiyle, depremden etkilenen ailelerin çocuklarına üniversite eğitim hayatları boyunca burs sağlayarak, geleceklerine yatırım yapmaya devam ediyoruz. Bu programla, gençlerimizin geleceğe dair umutlarını ve hayallerini destekleyerek, onların yarının liderleri olarak toplumumuza güçlü katkılarda bulunacaklarına inancımız tamdır."

“TİKAV BURSU BANA TOPLUMA KATKI

SAĞLAMAK İÇİN İLHAM VERDİ”

TİKAV, burs sağladığı öğrencilerden gelen teşekkür mesajlarını da paylaştı. TİKAV bursiyeri Emre, aldığı bursun topluma katkı sağlamak için kendisine ilham verdiğini ifade ederken, şunları kaydetti:

“Öncelikle 6 Şubat’ta yaşadığımız deprem felaketinden dolayı bütün milletimize geçmiş olsun. Hatay’da yaşayan ve burada okuyan bir üniversite öğrencisi olarak ben de bu afetten hem maddi hem manevi olarak etkilendim. Bu süreçte eğitimimin devam edebilmesi için Akfen-TİKAV birçok öğrenciye yardım ettikleri gibi bana da hem maddi hem manevi anlamda yardımcı oldular. Desteğiniz bana yalnızca akademik anlamda başarılı olmak için değil aynı zamanda topluma katkı sağlamak için de ilham verdi. Umarım bir gün sizin bana yardım ettiğiniz gibi ben de öğrencilerin hedeflerine ulaşmalarında ve eğitim haklarını sürdürebilmelerinde yardımcı olurum. Bana verdiğiniz destek için teşekkür ederim.”

Bir diğer TİKAV bursiyeri İlayda ise; “6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depreme Hatay'da yakalandım. Çok zorlu bir süreç yaşadım. Yakınlarımızı, akrabalarımızı kaybettik. Uzun bir süre çadırda kaldık. Bu süreç, depremden etkilenen herkes gibi benim için de çok zor bir süreçti. İçinde bulunduğumuz durum hayatımızın birçok noktasında aksaklıklara neden olduğu gibi, eğitim hayatımızda da aksaklıklara neden oldu. Sizler tarafından almış olduğum burs, eğitim masraflarımın bir kısmının karşılanması konusunda bana destek oldu. Desteklerinizden dolayı çok teşekkür ederim”