Dün gerçekleşen Kabine Toplantısı'nın ardından bugün İçişleri Bakanlığı tarafından yeni bir koronavirüs genelgesi yayınlandı. Genelgede yer alan bilgilere göre hafta sonu kısmi olarak sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Hafta sonu saat sabah 10:00 ve akşam 20:00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Uçuşu olan vatandaşlar ise hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı uygulamasından muaf tutulacak. Işte Türk Hava Yolları ve Pegasus şirketleri tarafından sokağa çıkma yasağına ilişkin olarak yapılan açıklamalar...

THY'DEN AÇIKLAMA GELDİ

THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Açıklamada, Türk Hava Yolları (THY) şirketinin güvenli seyahat standartları ile yolcularını ağırlamaya devam edeceği bildirildi. Hafta sonu uçuşu olan vatandaşların, uçuş belgeleri ile havalimanından ulaşımlarını gerçekleştirebilecekleri ifade edildi. Türk Hava Yolları'nda hafta sonu uçuşu olan vatandaşlar, sokağa çıkma yasağında muaf tutulacak.

PEGASUS HAVA YOLLARI'NDAN AÇIKLAMA

Bir diğer açıklama da Pegasus Hava Yolları'na ait resmi Twitter hesabı üzerinden yapıldı. Açıklamada, 20 Kasım 2020 tarihi itibari ile uygulanacak olan hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulamasının, uçuşu olan Pegasus yolcuları için geçerli olmadığı ifade edildi. Yolcuların uçuş kartı veya bilet görüntüsü gibi sokağa çıkma yasağının olduğu günde uçuşu olduğuna dair bir belge ile birlikte seyahat edebilecekleri ifade edildi.