Thodex şüphelilerinin içersinden mağdurlar da ortaya çıkmaya başladı. Şirkette çalışan şüphelilerden A.K. 15 bin TL'lik hesabının bulunduğu ve mağdur olduğunu ifade etti.

Kripto para borsası Thodex'e yönelik yürütülen tahkîkat çerçevesinde gözaltına alındıktan sonra tutuklanma talebiyle sevk edildikleri hakimlik tarafından ülke dışına çıkış yasağı getirilerek serbest bırakılan 6 şüpheli, ifadelerinde teknik, finansal ve uygulama konularında yetkileri olmadığını öne sürerek, örgütsel bağlantıları bulunmadığını iddia etti. Şüphelilerden üniversite öğrencisi A.K. ise “Benim de şirkette 15 bin lira değerinde para hesabım vardı. Ben de mağdurum” şeklinde konuştu.

ŞÜPHELİLERİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen tahkîkat çerçevesinde gözaltına alınan ve dün adliyeye sevk edilen 62 şüpheliden 34’ü savcılık yönünden ifadeleri alınıp, serbest bırakıldı. Savcılık 22 şüpheliyi adli kontrol, 6 şüpheliyi de tutuklama talebiyle hakimliğe sevk etti.

"BAŞKALARINI DOLANDIRMAM MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Tutuklanmaları talep edilen şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı. Şüpheli K.D., ifadesinde

Thodex adlı şirketin insan kaynakları alanında çalıştığını, 2020 yılının Ağustos ayında işe başladığını, işe alma ve işten kovma yetkisi olmadığını anlatarak “Sistemin belli bir zaman bakıma alınması ya da kullanıcıların işlemlere kapatılması bildiğim kadarıyla tamamıyla uygulama departmanının sorumluluğundadır. Sisteme yeni iştirakçilerin eklenmesi amacıyla çalışmaları şirketin sosyal medya ve kurumsal iletişim departmanı yapmaktadır. Ben daha evvel şirketin işleri ile alakalı şüpheli bir durumla karşılaşmadım. Faruk Fatih Özer’in ülke dışına çıkışına dair de bilgim yoktur. Örgüt yöneticisi değilim, işin detayını ve prosedürünü bilmiyorum. Dolayısıyla bilmediğim bir konu ile alakalı başkalarını dolandırmam olası değildir” şeklinde konuştu.