Koronavirüs aşı sırası geldiği durumda aşısını yaptırmayanlar için kurulan "aşı ikna timleri"nin başarıları, İngiltere'de manşet oldu.

Türkiye'de aşılama faaliyetleri bütün süratiyle sürüyor. Sırası gelenlerde BioNTech ve Sinovac opsiyonları sunulsa da kimi yurttaşların hak kazanmalarına karşın aşı olmaya gitmedikleri ortaya çıkmıştı.

Bunun ardındanda Sağlık Bakanlığı, her ilde özel olarak çalışan "Kovid-19 aşı ikna timleri"ni döneme aldı. Aşı timleri her gün sırası gelmesine karşın randevu almayan yüzlerce şahsa erişerek neden aşı olmadıkları doğrultusunda bilgi alıyor.

DÜNYA BASININDA

Bu projenin kısa sürede yakaladığı başarı dünyanın da dikkatini çekti. İngiliz The Guardian gazetesi "Kovid ikna timleri"ni manşetine taşıdı.

İLK OLARAK İLÇELERDE BAŞLADI

İlk olarak ilçelerde başlanan bu uygulamanın yakaladığı başarı ardından ülke geneline yayıldığının altının çizildiği haberde ekiplerin ilk olarak sohbet etmek amacıyla evlere gittiği belirtildi.

Haberde bu ziyaretlerde vatandaşların ikna edilmesi amacıyla muhtarların da evler gittiği ve ikna timlerinin netice almasından kısa bir sonra bu şahısların aşılandığı bilgisine de yer verildi.

"HER İKİ KİŞİDEN BİRİ İKNA EDİLDİ"

Guardian ile deneyimlerini paylaşan Dr Hülya Doğan Tiryaki, "İkna timlerine sakin ve mantıklı argümanlar sahibi olan bir konuşma yapmaları öneriliyor. Neredeyse araştırdığımız her iki şahıstan biri bu görüşmeden sonra aşı yaptırmaya karar veriyor" ifadelerini kullandı.